My Third Novel's Conclusion, My Heartbreak

My heart begins to break when I think about completing this particular book -- because this narrative has sustained me like no other story I've known. It's both more personal and more universal than my other works. But beyond memory and archetype, it's a cri-de-coeur about needing to become the person one is destined to be. And in the writing, I have met my own life's work, my own fated journey -- having the sense all the while that the pages are suffused with a resonance, an energy, an electrified field that defies explanation. Writers hope and pray to be overtaken by a work in this way -- to be conscripted into passionate service of a profound story. To experience it even once in a lifetime seems a great privilege. I still have several months before this novel is complete, and this constitutes my reprieve. Because I'm not ready for the beauty to end.




Tuesday, August 4, 2026

A Timely Manner

 OIG Hotline, whether or not I am provided with material pursuant to my FOIA request in a timely manner, by this Friday, August 7, 2026, I will, fairly soon, be returning to my home state of California, stopping in Arizona on the way to close out my temporary apartment there.

I would like to be able to curate my materials in a thorough and thoughtful manner, with discussion with an insightful independent intermediary who would assist in that process.

As I have stated, I am a California resident, and I look forward to returning to my home state to incontrovertibly reaffirm my residency,  removing all quarter to those who have been attempting to misrepresent my travel.

Would I like to return to visit Springfield, Illinois and other parts of the United States if my safety can be re-established?

Yes, but those fundamentals are not yet in place, and provision of my documentation would be required in order reclaim the modicum of safety and security that are so foundational to any meaningful quality of life as an honorable American human rights advocate.

Thank you for allowing me to express these plans.

Most sincerely,

Lane MacWilliams

Monday, August 3, 2026

Important Concerns: Request for Intervention

 OIG Hotline, the FBI appears to allege that the agency has directed Plaza Motors to grant access to my Mercedes Benz EQS 450 4Matic to FBI employees and/or third party contractors in order to allow them to plant fake evidence of some kind within the vehicle.

Allegedly, President Trump has granted his authorization for this plan with an intent to take wrongfully placed evidence to a court in order to obtain a concealed conviction for a crime or crimes of which I have no knowledge whatsoever.

Following this concealed conviction, the intent appears to be to take my life through a concealed sentence.

What are my thoughts about this?

The State of Illinois has until Friday to provide me with the information pursuant to my FOIA request.

If the State fails to make that provision by Friday on the basis of knowingly falsified law enforcement reporting, on the basis of harm that has befallen me between now and then, or for any other reason, we may appropriately view the entire political apparatus in Washington, D.C. as having fallen to the adversaries of American sovereignty.

I hope that the leadership of Illinois recognizes this critical opportunity to provide me with information regarding my case in its entirety, and I hope they recognize the need to extend this information by Friday, August 7, 2026.

With regard to FBI threats to broadly release defamatory information regarding me connected to my FOIA request, I need to reiterate that information needs to be provided to me in a secure manner.

The FBI is not prepared to face the American public with regard to the extensive medical harm the agency has perpetrated against my family members and myself.  

When the agency knowingly conveys wasting diseases to its victims, they will, quite predictably, become gaunt and malnourished.

As such, I do not recommend that the FBI open up this subject for the consideration of the broader American public at this time by engaging in further crimes of defamation.

The FBI is quite vulnerable to condemnation regarding this area, and I doubt the agency has considered the degree of indignation and opprobrium with which the American public will respond to its wrongdoing in this case, should the FBI wish to render this discussion immediately public.

Other areas of FBI harm toward my family would likewise be met by the public with universal condemnation.

So, the FBI is best advised to take a remorseful and humble stance at this time with regard to this case. And if it cannot manage to convey these appropriate conciliations, it should hire others who can.

Please consider this a complaint with regard to Plaza Motors, so as to prevent any further harm  toward me as I wait for the fulfillment of my FOIA request by this Friday, August 7, 2026.

Thank you for your support regarding these important concerns.

Most sincerely,

Lane MacWilliams

Sunday, August 2, 2026

Update, August 2, 2026, 12:10 PM

 1.  You have returned to visit Springfield, Illinois at this time even though you are a California resident.  May I ask the reason why?

Answer:  My safety appears to be under active and ongoing threat at this time.

Specifically, the FBI appears to allege that "the boss wants this money," apparently referring to funds within the Foundation I have specified for the preservation of Americans' long term sovereignty.

2.  Who is the FBI referring to when the agency appears to confess "The boss wants this money."

Answer:  They seem to be referring to President Trump, alleging that he is inquiring about improper means of acquiring these funds on a daily basis.

3.  How is that alleged obsession with wrongfully obtaining funds intended for the freedom of the American people translating to your daily experience during travel away from your home?

Answer:  It is posing tremendous hazards in every regard.

I have experienced, over recent days, a car running a red light at 50 miles per hour, nearly striking my vehicle.

I have experienced threats to detonate explosive devices at my hotels, with allegations that the crime would later be blamed on the victims -- either myself or others.

I have experienced threats of drone assault toward my vehicle.

I have experienced threats the FBI is exploiting my children through torturous means and coercion, forcing them to sign knowingly false witness statements in the agency's endeavor to misappropriate funds.

I have experienced a cherry-picker voyeur who told me he was supposed to wash my second floor hotel window this morning, a Sunday, apparently with the intent of signing a false witness statement afterwards, allegedly to prompt a law enforcement encounter.

4.  Has the FBI yet managed to steal the funds from the Foundation, or are they still protected and preserved at this time?

Answer:  My hope is that they are still present within the Foundation at this time.

If not, they will need to be recollected.

5.  The FBI also seems to suggest that obstruction of justice is occurring regarding your case.  Do you know in what manner this is occurring?

Answer:  I would assume that investigators are being blocked from doing their jobs to disprove the FBI's false claims regarding my loved ones and myself, and further, I would assume that predatory actors in this case are being inappropriately protected from investigative inquiries.

6.  What does that kind of conduct mean for your physical safety?

Answer:  It translates to a disaster for my physical safety.  Hotel staff can allow the FBI to tamper with my trash and recycling, or my vacated hotel rooms for that matter, and then the FBI can come along and "discover" the evidence they just planted.  Then agents can go to a judge in a concealed proceeding and gain a conviction for crimes of which I know nothing, and beyond that, obtain a wrongful death sentence.

So, there's no justice in that process whatsoever.  No fealty to the truth.  And I, as the victim of that false reporting, am given no opportunity to defend myself.

7.  And what about the perpetrators in this case, those who are directing these crimes of false reporting?

Answer:  Anytime the government tells the FBI that it can murder honorable Americans for profit and with impunity, the whole nation is endangered.  The perpetrators need to acknowledge their lies to the judges they have manipulated, and they need to be forced to answer investigators' questions regarding their conduct in this case from the beginning.  If they have criminal immunity, they don't have civil immunity.  And the OIG Hotline is empowered to investigate them on that basis alone.

8.  Would you feel that way if the perpetrators extended formal apologies to you and your family and satisfied other requirements you have regarding this case?

Answer:  I think it's best not to address hypothetical situations at this time.  The reality is that none of those steps has occurred.

9.  What is the risk with regard to the torture and profiteering in your case in which these men have engaged?

Answer: The risk is that significant funds are being siphoned off from our National Treasury into the coffers of Vladimir Putin, Xi Xinping, and A. and his cohort, thus ending any real hope for the preservation of American sovereignty.

10.  What is Todd Blanche's stance regarding these attempts?

Answer:  Unfortunately, he currently appears to be facilitating these unconscionable violations of our national sovereignty.

I think the Congress is objecting to those attempts, and I think they are absolutely correct in holding the line.

They are also correct in believing that we ultimately require an Attorney General who will hold that line independently, someone who will not do the bidding of our foreign adversaries under any degree of pressure, coercion, or bribery.

11.  What is your response to allegations that certain public officials took bribes recently in order to prevent the adequate addressal of certain critical aspects of your case, including the FBI's crimes of invalidating lawful voting on the part of the American people?

Answer:  I suggest they return the money and withdraw those wrongful guarantees.

12.  How can this situation be transformed into one that preserves your safety and supports the most meaningful freedoms of the American people?

Answer:  Someone needs to demonstrate the strength of character and tenacity to provide me with documentation regarding my case, and this needs to be provided in a secure manner.  At that point, a great deal can be accomplished on behalf of the nation.

13.  You yourself are not necessarily seeking to be thrust into the public view at this point in time.

Answer:  I think my documentation may benefit from my direct curation, and that likely is not a public process at this point.

But the most critical issues facing our nation must be prioritized, and I think there should be meaningful discussion that includes my direct participation about the most important goals and the means to achieve them.

That does not necessarily mean direct two-way discussions with public officials at this time.

But it does mean that there need to be substantive, capable, experienced people to whom I am speaking on a regular basis.

14.  What are the FBI's latest stratagems in perpetrating defamation against you?

Answer:  The agency has recently been directing hotel staff to place me in handicapped accessible rooms, though I'm not certain what false reports are accompanying these directives.

I always try to make clear to hotel personnel that I do not wish to be taking handicapped accessible rooms away from those who need them.

Often the FBI will photoshop my car into a handicapped parking space, which I do not occupy, in stating that I have violated state and federal laws.

But this information is all false and AI-generated.

The FBI will falsely claim that I have identified my dogs as service animals, and direct hotel staff to remove pet charges for the hotel room.  I am constantly endeavoring to ensure that pet charges have been included in my bill.

Beyond this, the FBI recently directed two children to ask me for my hotel room keys so they could access a restricted elevator.  One can only imagine the false reporting connected to that incident.

Then, they will often direct young men to lurk around the elevator when I need to travel to a different floor.

For the record, I never take elevator rides with other people anymore, because the FBI's crimes of false reporting connected to that daily activity are reportedly so egregious.

15.  Do you feel in any way disabled?

Answer:  Decidedly not.

16.  Have you engaged in any dishonorable conduct recently, or ever?

Answer:  No, I have not.

17.  How can you prove that you are taking elevator rides alone?

Answer:  I videotape my ride alone in the elevator -- though sometimes my dogs are present -- in order to be able to provide this documentation to others if necessary.

18.  Will you please keep in close contact with us given the apparently increasing threats to your safety and security at this time?

Answer:  Of course.

19.  Thank you for speaking with us this morning.

Answer:  You are most welcome.

Lane MacWilliams

Saturday, August 1, 2026

Recent Emails to the OIG Hotline

 OIG Hotline, please see the following recent emails to your Office:

August 4, 2026

  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Travel to Dog Park, August 4, 2026, Conditionally Confidential, sent at 10:39 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Request for Intervention, Conditionally Confidential, sent at 4:59 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Background Information, August 4, 2026, Conditionally Confidential,  sent at 3:46 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: A Timely Manner, sent at 3:38 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Boys, please respond as soon as you can,  sent at 2:01 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Battling False Claims, sent at 1:17 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: ATTN: Guest Safety Issue at Home2 Suites... sent at 1:07 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Lawful and Complete Reporting... sent at 12:37 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Apparent Heavy Equipment at Home2 Suites, August 4, 2026, sent at 11:30 AM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Itinerary and Meijer Receipt, August 3, 2026, Conditionally Confidential, sent at 10:39 AM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Workout at Home2 Suites in Springfield, Illinois, August 3, 2026, sent at 9:46 AM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Double Green Light at Intersection, August 3, 2026; Request for Investigation, sent at 6:25 AM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Class 4 Felony by Driver of Illinois Vehicle Concerned, sent at 5:49 AM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: GTM Texts, sent at 5:17 AM Central Daylight Time.


August 3, 2026

  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Important Concerns: Request for Intervention, sent at 2:58 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Battling False Claims, sent at 1:39 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Avoiding All Conflict of Interest, sent at 1:36 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: No Surveys, sent at 12:25 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Boys, please respond as soon as you can, sent at 11:47 AM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Background Information, August 3, 2026, Conditionally Confidential, sent at 11:03 AM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Update, August 2, 2026, 11:39 PM, sent at 12:07 PM Central Daylight Time.

August 2, 2026

  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Best Western Corrected Bill, sent at 11:37 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Leased Cherry Picker... sent at 11:26 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Bxxx Wxxxxxx Managers Apparently Directed to Stage Young Child's "Stranger Greeting," sent at 10:29 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Drop Off of MB EQS 450 4Matic, sent at 10:06 AM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Battling False Claims, sent at 10:00 AM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Background Information, August 2, 2026, sent at 9:57 AM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Health Update, August 2, 2026, Conditionally Confidential, sent at 9:42 AM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: August 1, 2026 Update, sent at 9:26 AM Central Daylight Time.
August 1, 2026
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Boys, please respond as soon as you can, sent at 7:49 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Background Information, August 1, 2026, Conditionally Confidential, sent at 9:07 AM Central Daylight Time.

Friday, July 31, 2026

Hilton - St. Louis International Airport

 OIG Hotline, it is alleged that the FBI and its affiliates are again extending threats of some type of public violence against my hotel, my vehicle, or my progress within the public sphere in general.

Once again, I am here to attempt to evaluate the long term location of my car, which is now in long term parking at the airport.  I am not taking any flights, nor am I purchasing airline tickets of any kind.

Clearly, it would be best if the agency could be persuaded to cease and desist in all plans of aggression against my loved ones and myself.  (I include my pets in this request.)

There is much progress to be made, and we need to work together on behalf of the nation at this time, not against one another for individual goals that undermine our sovereignty as a country and as a people.

Please support me in insisting that those extended false accusations now work to a higher standard of conduct and character in addressing my case.

I appreciate your advocacy in this critical matter.

Most sincerely,


Lane MacWilliams


Thursday, July 30, 2026

A Word About Cuba: Translating the FBI's Conduct for a Weary American Public

OIG Hotline, there appear to have been some false allegations by the FBI that I have some interest in Cuba, communications about Cuba (this is the first one), support for Cuba, or interest in Communism or radicalism.  None of these accusations are correct.

I am unable to determine whether my name has been improperly included in the list of names published by the State Department in a recent report entitled, "Cuba:  The Capital of 21st Century Communism."

I have deleted this report from my computer, and I would only analyze it later after notifying your Office.

I have not read the report and I have no interest in it except as an examination of the methods of the FBI and its affiliates.

What is the purpose of reports such as this one?

The purpose is to build up anti-Cuba sentiment to prepare for aggression on the part of the United States.

Due to geopolitical exigencies that are poorly understood  by the public at large, the United States has an interest in aggressing in Cuba and other nations within Central and South America.

Obviously, our nation has identified oil interests in Iran.

And the President has openly stated a desire to acquire Greenland.

To be clear, these are military objectives, and we are in the process of moving more formally toward an acknowledgement of functional martial law within the United States.

We are approaching a time period in which the United States will allow certain territorial losses within the historic borders of the nation.  To compensate for these losses, we will see the United States pushing to the South of our formally recognized territory.  

We have already seen aggression toward Venezuela.  Cuba, likewise, will be assailed on ideological grounds.

However, following this, the aggression of the United States will broaden, and we will see appropriation of Central and South American nations that is fairly comprehensive.

What am I withholding from these disclosures through my exercise of generosity, forbearance, and restraint?

I am withholding the reasons for the military's emphasis on this dramatic shifting of the territorial borders of the United States.  This information is considered sensitive, and the current administration has chosen not to be honest with the public about some of the greatest challenges our nation is facing at this time.

However, I need to clarify that I do not work for the government at this point, though I do advocate for the sovereignty of the nation and the long term self-determination of the American people.

As such, I reserve the right to re-evaluate circumstances as they evolve regarding the FBI's ongoing defamation, misconduct, false reporting, misappropriations, and criminal aggression toward my loved ones and myself.

At this time, the FBI appears to have created a list of American citizens who are allegedly sympathetic to Cuba and/or to Communist causes.

I should not be on that list.

I am not sympathetic to Communism. I do not support Communist causes or Communist individuals or groups.  And I have no connection whatsoever to Cuba or to individuals or groups from Cuba.

Fundamentally, the FBI is simply trying in its own terms, to "neutralize" those who represent a threat to the totalitarianism it plans to impose on the United States in perpetuity.

In myriad propagandistic reports emerging from the State Department, we will begin to see lists of names which constitute those the FBI is targeting as "enemy combatants."

The CIA has operated in this way in Central and South American for many years, bribing and coercing ordinary citizens to provide names for lists of those to be targeted by the agency.

Generally, there is no way off of these lists once someone is denounced.

The FBI and its affiliates are working to strict quotas, and the agency feels that the numbers must be achieved.

The FBI and its affiliates know perfectly well that they are accusing innocent people of crimes of which they have no knowledge whatsoever.

But currently, we as a nation are allowing the FBI's programs of knowingly falsified law enforcement reporting to persist, failing to grasp the inevitable result: a violent, dystopian, and failed nation in perpetuity.

Once again, the FBI does not need knowingly falsified law enforcement reporting to meet its very difficult mission and objectives.

The agency simply desires the totalitarian control it confers.

I appreciate the opportunity to explain some of these fundamentals to the public at large, as well as to document them in the formal records pertaining to my case.

We stand at an unprecedented point in human history, and indeed in world history.

Some within the government, and this certainly includes the FBI, believe that lying to and about the public represents the only course forward.

Yet, at some point, if our nation is to be worthy on any level, we need to respect members of the American public enough to speak the truth to them about our circumstances as a nation.

Yes, the FBI and its affiliates are capable of murdering those who know the truth and are articulating even minor segments of it for public consideration.  (For reference, I am receiving threats this afternoon of a staged confrontation with a member of the public, intended to be lethal due to arrangement by the FBI.)

But I would challenge the FBI and its affiliates to consider those who know the truth of our circumstances not as "enemy combatants," but as those with remarkable insights who can assist the nation in ways they have not yet grasped.

FBI personnel are not unintelligent.  But the agency is lacking in wisdom, the first requirement of leadership.  Its default methods are gratuitously harmful, malevolent, spiteful and morally reprehensible.  So, the FBI is not worthy of wielding the long term authority it aspires to possess.

With that, I will simply thank you for allowing me to express these concerns, which I grant are relatively complex for the uninitiated.

What should not be happening at this time is misappropriations from my accounts based on false accusations or for any other reason.

The FBI would be far wiser to speak with me about the nation's clear objectives, many of which I am already keenly aware.

Most sincerely,

Lane MacWilliams

Recent Emails to the OIG Hotline

 OIG Hotline, please see recent emails to your Office listed herewith.  Please note that this list is not complete:

July 31, 2026

  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Further Apparent FBI Threats, July 31 2026, sent at 7:30 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Background Information, July 31, 2026, Conditionally Confidential, sent at 7:04 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Battling False Claims, sent at 6:20 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Hilton - St. Louis International Airport, sent at 6:16 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Update, July 31, 2026, 1:05 AM Central Daylight Time, sent at 1:06 AM Central Daylight Time.

July 30, 2026

  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Update, sent at 10:26 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Update, July 30, 2026, sent at 7:38 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Boys, please respond as soon as you can, sent at 1:36 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: A Word About Cuba: Translating the FBI's Conduct for a Weary American Public, sent at 1:29 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: GTM Texts, sent at 9:57 AM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Centennial Park Follow Up, sent at 8:57 AM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Hilton Honors Member, sent at 8:35 AM Central Daylight Time.

July 29, 2026

  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Centennial Dog Park, Close to Sangamon Valley Trail, sent at 6:22 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Leaving Crowne Plaza Hotel, sent at 5:14 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Battling False Claims, sent at 12:34 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: The Right to a Sovereign Future, sent at 12:25 PM Central Daylight Time.

Wednesday, July 29, 2026

The Right to a Sovereign Future

 1.  Funds appear to have recently been misappropriated from accounts related to your case.  At the same time, there appears to have been a rather appalling attempt by the FBI to cause a public disaster, in which your life was to have been lost overnight last night.  

Is this your understanding of the situation?

Answer:  I am staying at the Crowne Plaza Hotel in Springfield, Illinois, and there have been some highly unusual events here over the last twenty four hours.  Even now, I can hear power tools in the rooms immediately above and immediately next door to my own (508, 410, 406), so the FBI hasn't yet abandoned its plans of harm, it would seem.

2. Why would the power tools be used in contiguous rooms?

Answer:  The FBI uses power tools for the installation of DEWs or explosives, typically.

3.  What happened last night to raise the alarm regarding the Hotel?

Answer:  I drove up to the portico only to find someone who was just about to check in who manifested a Phoenix profile.  

4.  In what way?

Answer:  His bags, his equipment, and his conduct were consistent with Phoenix personnel.  And while I will refrain from describing these in detail, I will simply say that he demonstrated an assassin's profile quite clearly.  

I regret to say that I have learned to recognize the patterns of these individuals over a period of years of observation.  Their equipment is consistent.  Their priorities are consistent. Their actions are consistent.  These stand out to someone who has experience with the FBI's corrupted programs over time.

5.  How did you choose to respond to his presence?

Answer:  I waited for him to progress into the hotel with his bags, and then I traveled to the parking lot to photograph his car's license plate.  While I was there, I noticed a whole series of highly unusual vehicles in pairs.  The further I began to investigate, the stranger the situation became.  

There was a pair of "thermal mechanics" specialists' vans.

There was a "concrete excavation" truck and a "concrete excavation" trailer, and there was a backhoe loader immediately next to these.

There were two "door and lock" specialists' trucks.

There were FBI-style vans with Florida plates, and there were two "fire services" vans with Florida plates.

On top of all of that, there was an Illinois State Police vehicle on the property.

6.  All of these vehicles were parked in guest parking?

Answer:  They were, except that the "fire services" vans were parked at the side of the entrance, ready for immediate action, it seemed.

7.  And the Illinois State Police vehicle was an in-service vehicle that was parked in guest parking?

Answer:  At 11:00 PM, yes.  

8.  By what FBI threats was the appearance of these vehicles accompanied?

Answer:  Threats of explosions, threats of fire, threats of public emergency, threats of corrupt law enforcement officials, and threats of false accusations of terrorism toward me -- the apparent intended victim.

9.  The FBI is alleged to have attempted such a scheme once before, hasn't it?

Answer:  Yes, they pursued a similar course of planning at the Delta Whistler Village Suites in Whistler, BC.

10.  Do you take the threats seriously?

Answer:  When the FBI is gathering a whole series of specialists to cause a so-called "public emergency," we all should be taking it seriously.

11.  Immediately before these revelations, it was alleged to you that Ken Martin had accepted a substantive bribe from the FBI, as had others.

Answer:  Yes, supposedly the FBI was telling everyone that there would be a nuclear war if they did not perpetrate this assassination that would, by coincidence, vastly enrich them all.

12.  And the threats were false.

Answer:  Yes, they were.  It's not that the FBI is not planning regional harms to the United States.  But we will not face nuclear war.  Further, the harms the FBI is planning to our country have nothing to do with my case.

13.  So this was simply an attempt to profiteer from first-degree murder.

Answer:  Yes, it was.

14.  Who owns the Florida companies that are present in the Illinois parking lot of the Crowne Plaza Hotel?

Answer:  You're asking an insightful question, and I'm sure it has a meaningful answer.

15.  What should happen at this point, given the appalling violations of ethics and honor in this instance?

Answer:  An investigation should be undertaken to aggregate all communications between the FBI, the Crowne Plaza Hotel, and the specialists mentioned here, at which point the information should be placed in the permanent documentation of my case for the American public to examine in perpetuity.

16.  What should happen regarding the wrongful conviction or convictions that allowed such a violent plan in the first place?

Answer:  Obviously, these need to be vacated on an immediate basis.

17.  What should happen to the funds that have allegedly been misappropriated regarding this case?

Answer:  They need to come back to the Foundation I have specified for the preservation of the sovereignty of the United States.

If they don't come back, records of who accepted what monies should be meticulously documented for a permanent exhibit to the American people.

Congress has no notion of the funds that have been sequestered by the adversaries of the United States as a result of this graft.

As a result, the corruption has placed the sovereignty of the whole nation at risk.

Bribes have consequences, and these are outsized.

The funds need to be returned.

18.  Let's talk about your safety and security at this time.  Where can you possibly go now to establish better fundamental safety on a daily basis?

Answer:  I have been unable to travel home to California due to the alleged wrongful "death squad sentence" that Tom Lyons and Brandan Pesa arranged.

Arizona was completely unsafe.  I was experiencing stalking, harassment, false reporting, and DEW deployments daily.  The Arizona Attorney General did not respond to my FOIA request even perfunctorily.

And now, Illinois appears to have fallen.  I cannot imagine that the FBI's latest scheme of harm at the Crowne Plaza Hotel could even have been considered without the approval of the Governor and other political officials here.

So, I really don't know how to answer that question.

It may be that the United States is now an unsafe nation for anyone who knows about the FBI's corruption, malfeasance, violence and profiteering.

19.  So your life was saved last night because....

Answer:  Because I have learned to recognize Phoenix assassins' equipment, priorities and conduct, and I have learned always to follow up on those leads, which drew me to the parking lot for further investigation.

20.  Will the FBI be held accountable for its intended violence in this instance?

Answer:  You know, for the FBI to be planning public violence for the purpose of profiteering, and then for there to be plans of false accusations against the victims through knowingly falsified law enforcement reporting -- there must be accountability.

The funds need to be returned, and those responsible for this horrific plan need to be charged.

If they have immunity from prosecution, they need to be impoverished through civil suits that I hereby authorize.

21.  What are your feelings about these astonishing events?

Answer:  I'm deeply saddened that people who are this foolish, selfish, violent, and mentally ill are wielding so much influence over our government.  My concern remains with the people of the United States, who have a right to honorable guidance and a sovereign future.

22.  Thank you for speaking with us this morning.

Answer:  You are most welcome.

Lane MacWilliams


Tuesday, July 28, 2026

The Words That Need to Be Spoken

1.  What are your thoughts about Pete Buttigieg's recent experience in being falsely accused and his subsequent separation from his family?

Answer:  First of all, I would express my sorrow that this occurred.  No honorable person should be separated from his or her family due to false accusations.

Second, I would express my surprise that this incident is not more fully understood on the part of our public officials.

2.  May I ask you to elaborate?

Answer:  This incident appears to have been arranged by the FBI, with the complainant having a history of mental illness that allowed the agency to fairly rapidly discount the legitimacy of the claims.

But the intent was actually to place the former Secretary onto a list of names of those who have been at any time suspected of wrongful conduct toward children.  And his name is now on that list, and it will not be coming off.

3.  Why won't it be removed from the list of suspects in this regard?

Answer:  Because no one's name comes off of those lists.  The FBI is working to stringent quotas, which means that the names of the innocent make their way onto those lists, but they do not come off.

Furthermore, those whose names are on those lists have copious AI-generated audio and video created by FBI contractors, all of which implicates them of heinous wrongdoing.  And that information is now being coded, aggregated, stored, and disseminated by the data centers we see being constructed in all fifty states.

These honorable Americans have been "selected" as guilty, after which the false evidence is generated about them in abundant measure.

Mr. Buttigieg's ordeal is not over, unfortunately.

On the contrary, it's just beginning.

4.  Is there anything Mr. Buttigieg can say to exonerate himself?

Answer:  The FBI knows perfectly well that he's not guilty, as I said.

They simply wanted to place his name onto the list of "targets of interest."  It is probably believed that he could be an appealing political candidate for national office in the future.  So, this is a measure that the FBI likely believes will sideline him.

5.  Will it sideline him?

Answer:  You know, the FBI has determined that the Democratic Party has no courage to face the scourge of knowingly falsified law enforcement reporting.  So the agency is going to start to deconstruct the Party on that basis.  And this is a clear sign that they are initiating that harmful plan.  For a former Cabinet Secretary to be treated in this manner is especially ominous.

Will the FBI's conduct sideline him as a future political candidate?

People don't realize that we are heading toward mass arrests based on knowingly false reporting by the FBI.

The agency is simply signaling that no one is off limits with regard to that event horizon.

6.  What about the issue of the FBI's compromise of the vote count within the United States?

Answer:  The Democratic Party seems to feel that they have come to an understanding with the FBI over this corruption of voting standards.

7.  What is your thought about that allegation?

Answer:  It will signal the end of the Democratic Party, frankly.  Most politicians don't understand the FBI terribly well.  The FBI presents itself as a consummate "deal-maker."  But there are no deals to be made with people like this regarding free and fair elections.  The FBI, in truth, finds the "pantomime" of elections to be a distraction and an annoyance.  Ultimately, they don't want to have to go through the motions of supporting even the appearance of a democratic process.

So, for the FBI to be paying off Ken Martin at this juncture is a terrible sign, and it will mark the end of a functioning Democratic Party.

These are the difficult realities.

8.  Is Ken Martin trusted by Democrats themselves or is he viewed as compromised by the FBI and its affiliates?

Answer:  You're asking an important question that I, as an independent, am not in a position to answer.

What I will say is that the FBI will maintain a priority to keep Democrats out of a majority role on the national stage, and we're going to see that agenda continue for a period of time that is quite determinative regarding the nation's future.

9.  Is the Democratic Party allowing its own deconstruction?

Answer:  This is a question in which historians will take an avid interest, I'm sure.

What seems clear is that the FBI is paying off key leaders within the Democratic Party and the result is silence about issues that are absolutely critical for the future of American sovereignty.

10.  Is there a failure in courage and integrity?

Answer:  Courage and integrity are always in short supply, but their absence is keenly felt at inflection points for sovereign nations.

I don't think that anyone currently in Congress should be complaining in the future about election outcomes, targeting of their Party members, arrests of their Party members, false accusations, or draconian sentences, however.

Because they now have an opportunity to address these threats to our national sovereignty, and they're not saying what needs to be said.

11.  What about those who allege that winning in the midterms is about campaign finance?

Answer:  When the votes of "targets of interest" are being disqualified in a manner that is concealed from the American electorate, elections are no longer about campaign finance.  

We have stepped well outside of the bounds of free and fair elections, and without public exposure of this issue, it will not be corrected for any price.

It's simply not a matter of money.

It's a matter of truthfulness.

And honesty cannot be bought.

12.  You have also said that it is wrong to believe that conditions will not change prior to the midterm elections in November.

Answer:  That's correct.  It is unwise to assume that the nation will not experience other stressors prior to November -- and this would consist of an event or events that would allow the FBI to further argue that control over the election process is more necessary than before.

Of course, the FBI is also the cause of those events.  But that role is unlikely to be broadly understood.

We need to recognize that we always have a predisposition to believe that tomorrow will pass in a way that's similar to today.

Right now, however, we are entering a period of human history in which that will no longer be true.

13.  How do you respond to the FBI's threats that Russia or Iran could use nuclear weapons if the FBI's programs of knowingly falsified law enforcement reporting are exposed?

Answer:  That's not going to happen at this point due to the timing of other events involving A. and his cohort.

It's an empty threat at this juncture.  That's not to say that we will not face other more regional problems.  But nuclear weapons -- no, that's off the table.

14.  So, the FBI is lying about this prospect at the current time.

Answer:  Yes.  In every regard.

15.  Is the FBI using this threat as a way to buy compliance in Washington?

Answer:  Without question.  

16.  What would you like to see happen at this point in time regarding an effort to preserve the sovereignty of the nation?

Answer:  I would like to be speaking to those who have the security clearances to answer my questions in their entirety, and then I could prioritize the most crucial steps for us.

Complete concealment of falsified reporting and election compromise will result in totalitarian encroachment, and there can be no question about this.

We don't have a way to unmake these dystopian programs, and the profiteering they draw will only become more entrenched with time.

There won't ever come a time when it will be easy to discuss the crimes of the FBI against the American people.

Having said that, those revelations are easier today than they will be tomorrow.

17.  You do not have freedom to travel right now because the FBI has wrongfully obtained, on the basis of knowingly false evidence, some type of "death squad sentence" against you.  Is that your understanding?

Answer:  Yes, it is.

18.  What would have to happen in order for that wrongful sentence to be vacated?

Answer:  Character and integrity would have to happen.  I would have to be in real communication with real people taking real steps to ensure that my safety and security could be reclaimed on an immediate basis.

19.  What is your feeling about the fact that this FBI misconduct ever happened in the first place?

Answer:  It's a tragedy for the country that no one has demonstrated sufficient strength of character to call a halt to these appalling abuses of power.  It truly stands as an utter indictment of those who are responsible for these unjust accusations and the harm that has accompanied them.

20.  Will you please remain in close contact with us, given these astonishing events?

Answer:  Of course.

21.  Thank you for speaking with us this afternoon.

Answer:  You are most welcome.

Lane MacWilliams

Monday, July 27, 2026

Requesting that President Trump Preserve the Safety of an Honorable American Human Rights Advocate

 OIG Hotline, I will be running errands on the morning of July 28, 2026.  I will not have any protective device with me of any kind -- no self-defense items, no mace, no hair spray, no safety pin.  I hope I won't be needing them.

For the record, I have not extended threats to anyone at any time.  That includes public officials, whom I believe deserve our respect.  That includes judges, whom I believe deserve our support.  That includes law enforcement officials, whom I believe deserve our understanding of the burden they carry. 

Having said that, the FBI appears to state that forged threats have been sent to unknown recipients at various times through the agency's online impersonation of my identity.

Perhaps related to this, the FBI also threatens the use of an autonomous sniper device deployed from within the covered flatbed of a pickup truck or van, apparently at a red light or intersection, though these details are unknown to me.

It does seem that the agency is genuinely frightened of acknowledgement of its own misconduct regarding issues pertaining to U.S. sovereignty, including the specifics of its conduct regarding the compromise of free and fair elections for the American people.

Despite the FBI's fear in this regard, I would ask that the agency withdraw any and all false accusations regarding my conduct, communications, and activities, all of which are lawful and honorable, reflecting the highest character and integrity at all times and in all settings.

I have the right as an advocate for the long term sovereignty of the American people to run errands in Springfield, Illinois without being harmed in any way, shape, or form.

I ask that the FBI and its affiliates be required to uphold that right.

Certainly, President Trump has an important role to play in insisting that my safety and security be protected in every regard at this time and in the future.


Thank you for allowing me to express these serious concerns.


Most sincerely,

Lane MacWilliams

A Ballot Cast for the Nation: Why Wrongful Disqualification of Votes in the United States Must Be Exposed Without Delay

1.  How would you characterize the false reporting you are currently experiencing?

Answer:  Some people reference the onslaught as "gangstalking," because it feels like one is being stalked in nearly every setting.

I would characterize it as exceptionally dangerous.  Every lie that is extended about me, about my family members, or about my pets, is potentially life-threatening.

2.  Do individual participants know how damaging false witness statements can be?

Answer:  No, they generally don't.  In fact, their handlers often tell them that their false testaments will "make very little difference" to a given case, when the opposite is true.

The stalking is often presented to them as a game, an entertainment, or a joke.

Ordinarily, they have no idea of the disastrous effects of their false statements and other stalking activities.

3.  What are "other stalking activities"?

Answer:  It often consists of Wifi piggybacking, so that a stranger is sending messages in my vicinity while impersonating me online.

It often consists of corruption of my Wifi within hotels, so that online impersonation is happening there as well.

It might consist of individuals attempting to ride the elevator with me alone.

It might consist of housekeeping in a given hotel falsely reporting a disturbance in my room or allowing my trash or recycling to be tampered with to facilitate a knowingly false report. (Corrupt law enforcement could plant drugs in my trash or my vacated hotel room, for example.)

It might consist of a bribed grocery store employee asserting shoplifting.

It might consist of someone placing items that don't belong to me within the interior of my car.

At the extreme, it might consist of a paid law enforcement affiliate running a red light at sixty miles per hour while I am in the intersection, as happened on Saturday.

4.  What is the basis for all of this harmful conduct?

Answer:  In order to justify a concealed death sentence, the false accusations have to include things like terrorism, espionage, human trafficking, child abuse or capital crimes.

5.  And the FBI has actually extended these false accusations to you?

Answer:  Oh, yes.  This is a one-size-fits-all system of false reporting.  If you're in that system, the FBI is going to task AI algorithms with producing fake messaging, fake emails, fake location data, falsified DNA evidence, falsified witness statements, and more to knowingly mischaracterize your conduct.  And AI-generated audio and video depicting your voice and image will be included in the whole package.  

Ultimately, corrupt FBI personnel will go before a judge somewhere and argue that you should be killed for crimes of which you know nothing whatsoever.

6.  And have corrupt FBI personnel done this in your case?

Answer:  Yes.  One or more wrongful convictions appear to have been extended based on knowingly false evidence from Tom Lyons and his cohort with an intent to profiteer from my case.

If they don't succeed through legal means, they simply hack the accounts associated with my case and steal the funds through that route.

7.  Did the recent reported hack of accounts affiliated with this case result in the return of all misappropriated funds?

Answer:  I certainly hope so.  American sovereignty depends on our ability to safeguard our own funds intended for the welfare of our own nation.  So, those funds must be recovered.

8.  How does the disqualification of Americans' votes relate to knowingly falsified law enforcement reporting?

Answer:  The FBI appears to be directing County Voting Registrars to disqualify certain votes with false claims of voter fraud.  

The Registrars insert small errors in the spelling of voters' names or addresses, after which the claim is made that fraud has been committed.  In stark contradiction to state and federal law, affected voters are not being notified that there are challenges to the validity of their ballots.

When voters directly ask Registrars whether their ballots were counted, they are told that they were.

9.  What is the intent in this initiative?

Answer:  The intent is to control election outcomes.  The American people will go forward with the performance of democratic norms by voting in every election, but the results will have been predetermined.  And this system has been established as a "national security priority."

We simply need to ask whether our national sovereignty can survive having our election results controlled by our foreign adversaries.  And the answer is an obvious no.

10.  Does the FBI really need to control elections in order to meet its mission and objectives?

Answer:  Absolutely not.

This represents a power grab by those opposed to American sovereignty, and we need to recognize it as such.

We are facing more than one crisis at the current time, including the climate crisis, which has reached an inflection point.

But the American people are ultimately going to need to hear the truth about our greatest challenges, and they are going to be looking for leaders who will express it to them.

We need to allow for that realignment between our government and our governed, and that means elections have to remain real, with real votes and real voters and real tallies and real accountability.

11.  Does the corruption of the County Voting Registrars need to be exposed prior to the midterms in November?

Answer:  In my opinion, it should be exposed immediately.  Waiting to reveal this system of false reporting presupposes that all other conditions in the country will remain the same over the next 100 days.  And that fundamental presumption is likely to be misplaced.

11.  In the meantime, what needs to happen with regard to wrongful and concealed convictions regarding you yourself?

Answer:  Clearly, these need to be vacated right away.

12.  Would Tom Lyons need to acknowledge his false evidence in order for that to happen?

Answer:  Someone needs to acknowledge the false reporting as a wide-scale problem that has been abused to astonishing degree in the case of my loved ones and myself, yes.

13.  What is your response to the FBI's forced weapons trafficking by your older son or coerced drug trafficking by your younger son?

Answer:  These each represent a separate series of crimes by the agency, but certainly the agency regularly threatens to arrest and kill my family members based on wrongdoing by the agency itself in each of these spheres.

14.  Does President Trump have an important role to play with regard to the vacating of wrongful convictions against your loved ones and yourself?

Answer:  Without question, he does.

15.  What is Robert Kennedy's responsibility to your loved ones and to you?

Answer:  You know, I think we can safely say that advocates for American sovereignty should not be subjected to experimental protocols or torture.  They should not be coming down with debilitating illnesses (MS, ALS, Parkinson's, paralysis, HIV, dementia, cancer).  Their brain volume should not be displaced by various invasive diseases.  They should not be contracting pandemic illnesses or parasites.  They should not be suffering heart damage, kidney damage, liver damage, lung damage or organ damage in general.

They should have safe water and safe food and clean hotel rooms and a clean environment.

These are fundamentals that I would expect Robert Kennedy to guarantee for myself and my loved ones.

And where harms have been wrongfully perpetrated, these are fundamentals I would expect him to restore on an immediate basis.

16.  What are the most recent specific threats the FBI has extended to you regarding your health and that of your loved ones?

Answer:  All of the above, with perhaps a recent emphasis on ALS, HIV, dementia, and disease-related brain volume atrophy/displacement.

17.  You have experienced so much of the FBI's wrongful persecution.  What are your thoughts about your experience in its entirety?

Answer:  The best way to defeat the enemies of the United States is to reiterate what we stand for.

Our hope can be imperiled by wrongful acts on the part of the FBI.  Hold it anyway.

Our bonds can be endangered by the divisions the FBI seeks to create.  Nurture them anyway.

Our good faith can be injured by the FBI's consistent lying. Keep it anyway.

Our love for the human endeavor can be damaged by the FBI's unreasoned attacks.  Love one another anyway.

This insistence on the virtue and the worthiness of our country cannot be replaced by bribes or barters or a burgeoning Bitcoin account.

We ourselves need to demonstrate that we are defining the worthy future of the nation, even and especially in the face of opposition.

18.  Thank you for speaking with us this morning.

Answer:  You are most welcome.

Lane MacWilliams


Sunday, July 26, 2026

Long Term Support for America's Children

 OIG Hotline, this communication is to designate a gift to serve as an endowment for the Boys and Girls Clubs of America, with the requirement that five percent of the total value of the endowment be distributed to local clubs each and every year following the initial gift.

The endowment is to be seen as the property of the approximately 5,500 local chapters of the Boys and Girls Clubs of America, managed in their interest as beneficiaries by the national organization.

The national organization should be assisted in investing endowment funds in assets that are resistant to inflation, and profits from investments are to be reinvested on a yearly basis, assuming they are not dispersed to local clubs.

Reports on the endowment are to be provided to all local chapters of the Boys and Girls Clubs of America on a yearly basis.

To diminish the possibility of graft associated with this gift, reports on the endowment are also to be provided to the OIG Hotline on a yearly basis, with the intent of ensuring that funds are conserved for the children who are meant to benefit.

Funds distributed to local clubs are to be used for the athletic, intellectual, artistic, social and emotional wellbeing of children within the United States and the children of U.S. service members (active-duty military, National Guard, reserve personnel, and Department of Defense civilians). Where possible, transportation support to allow children to participate in enrichment activities within a given area should be provided.

Accordingly, I request that 300 billion dollars be designated for the Boys and Girls Clubs of America in order to best support the growth and development of American children.

If the Department of Defense has input with regard to the timing of this gift, I ask that it provide detailed guidance to the OIG Hotline with the intent of ensuring that the full benefits of this gift be realized.

The timing of investments in our children's wellbeing does matter.  With regard to children, we always hope to demonstrate our unified support for their growth, health, and wellbeing as soon as possible.

In this case, that may require communication and coordination at the highest levels of government.

I appreciate the efforts of the OIG Hotline and others in ensuring that in the long term, America's children are nurtured, upheld, sustained, supported and protected to allow for their greatest potential to be realized.

Thank you for allowing me to specify this support for the nation's future.

Most sincerely,

Lane MacWilliams


Saturday, July 25, 2026

 1.  There is interesting reporting that California suffered an increased number of disqualified ballots in the June 2, 2026 election, based partly on allegations that signatures did not match and partly on delayed mail.  May I ask your perspective on this reporting, please?

Answer:  We are aware that the mail has been slowed down over recent years, ostensibly due to the intentional removal of sorting machines.  However, we need to ask questions about the manner in which election mail is being treated at a time when there is a federal push to disqualify all mail-in ballots.

Further, openly disqualified ballots may be dwarfed in significance by ballots disqualified in concealment.

Similar to concerns regarding gerrymandering, we can readily see that the FBI only needs to disqualify a comparatively small number of ballots in key counties to potentially alter the outcome of a national election.

2.  Are "targets of interest" having their ballots disqualified in a concealed manner?

Answer:  They are, yes.  And this represents an immense problem for our national sovereignty.

For reference, I cannot so much as stay in a hotel at this point without having my address falsified by the FBI.

If I take my dogs to a veterinarian, my address is falsified.

Every time, the FBI appears to be claiming that I am engaging in fraudulent misrepresentation, even though the agency itself is inserting all the errors.

But when the San Mateo County Voting Registrar starts to misspell my name, after having spelled it correctly for years, we can see the crossover intent to accuse certain Americans of fraud in their voting records.

And the voters are not being notified of these challenges to their lawful votes, so they have no redress currently.

3.  Are these disqualifications enough to alter elections?

Answer:  That is their intent.  That is their purpose.

The American people would be actively voting, but the democratic process would have been usurped without their knowledge or consent.

4.  There are allegations that the FBI has accelerated the production of knowingly false messages co-opting your name and signature over the last two days.  What is the purpose of this exacerbation, according to your understanding?

Answer:  The FBI always tries to drive people apart by suggesting that they have taken a payoff or caved into corruption or compromise with unethical opponents of the United States.

5.  Have you taken a payoff or caved into corruption or compromise with opponents of the United States?

Answer:  No, I have not.

6.  Do you believe FBI allegations that others have abandoned their own commitments to voting integrity for the United States?

Answer:  No, I do not.

7.  In looking at the entire list of sovereignty risks posed by the FBI's knowingly falsified law enforcement reporting, how high on the list is the improper disqualification of honorable Americans' votes?

Answer:  We have no national sovereignty without free and fair elections, so this is an urgent priority for the country as a whole.

8.  Is the compromise a prospect, a possibility, or have the problems already fully manifested?

Answer:  Oh, they're here right now.  A certain number of critical votes are being disqualified through a concealed procedure involving misspellings of voters' names and addresses, allowing voting registrars to claim that voters have committed "voter fraud."  

9.  But don't state regulations require that voters be notified if their votes are challenged?

Answer:  They do, but notifications can consist of a postcard that gets lost in the mail, an email that never arrives in an inbox, a phone call with no message.  There are many ways for a county voting registrar to engage in knowingly failed communication.

10.  Can we appropriately consider that people whose votes are being disqualified are at risk in other ways?

Answer:  Any time an honorable person's vote is disqualified, some facet of the government is saying "you don't count, so we're going to erase your participation in democracy."  So, yes, these people are endangered in many other ways.

11.  If we fail to address the voting compromise at this point, will we have another opportunity to do so in the future?

Answer:  The opportunity is now or the opportunity is behind us.  We need to understand that many threats to American sovereignty are aggregating now, not merely this one.  Chances to illuminate the concealed disqualification of Americans' votes can be considered exceedingly important and increasingly rare. 

12.  Can this situation be corrected?

Answer:  Of course it can.  We simply need to have the courage to evaluate the damage to our voting process honestly and completely.

13.  If we cannot undertake this process at this time, what will happen to us?

Answer:  We will cross the rubicon into totalitarian governance.  It's as simple as that.  People will still be performing the rituals of democracy, but the outcomes of elections will be pre-determined.

In other words, we will cease to have representation in government.  The people's concerns will be resolutely ignored, and further, it will become increasingly dangerous to give voice to any concerns about previously democratic procedures in any form.

14.  If we don't address this circumstance openly, will there be any chance that the current situation can be rectified in concealment?

Answer:  No.  Some sophisticated algorithms have been applied to create this problem.  The FBI has placed significant emphasis on election controls through concealed interference.  There is no silence that will be capable of reversing a system that is disqualifying votes of selected members of the American electorate.

15.  You have suggested that certain documentation is necessary in order to provide proof of wrongful attempts to disqualify Americans' votes.

Answer:  Clearly, yes.  The documentation is available, but it needs to be conveyed.

16.  What comments would you make about your security and that of your family members, and even your pets, at this time?

Answer:  It's fair to say that our situation is extremely serious.  My husband is not being allowed by his handler to communicate with me in any form.  My sons and daughter in law are being pressured to sign false witness statements.  And the FBI is causing active harm under the auspices of the Crowne Plaza Hotel at this time.

17.  Should the management of the Crowne Plaza Hotel call an immediate halt to harmful deployments?

Answer:  Immediate is the word, yes.

18.  Will you please remain in close communication with us regarding your health and wellbeing, given these developments?

Answer: Of course.

19.  Thank you for speaking with us this morning.

Answer:  You are most welcome.

Lane MacWilliams

Recent Emails to the OIG Hotline

 OIG Hotline, please see the following recent emails sent to your Office.

July 29, 2026

  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Stuart Park, July 29, 2026, sent at 1:54 AM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Complaint Against Tom Lyons, Brandan Pesa, and the FBI, sent at 12:10 AM Central Daylight Time.

July 28, 2026

  • ATTN: OIG HOTLINE Re: The Words That Need to Be Spoken, sent at 4:23 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Update 1:44 PM and 2:34 PM, July 28, 2026, sent at 1:47 and 2:35 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Update, July 28, 2026, 12:10 PM, sent at 12:11 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Battling False Claims, sent at 11:46 AM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: A Request to All, sent at 10:43 AM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Likely False Reports from Housekeeping Staff..., sent at 10:18 AM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Background Information, July 28, 2026, Conditionally Confidential, sent at 9:02 AM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Trip Cancellation, sent at 8:05 AM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Notes to Myself, sent at 7:51 AM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Requesting that President Trump Preserve the Safety of an Honorable American Human Rights Advocate, sent at 12:44 AM Central Daylight Time.


July 27, 2026

  • ATTN: OIG HOTLINE: Birdie's Declining Health, July 27, 2026, Conditionally Confidential, sent at 11:32 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Background Information, July 27, 2026, sent at 4:20 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Here's what I do realize, sent at 2:01 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Project 2028, sent at 1:49 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Preserving the Foundation in All of My Conduct, sent at 1:34 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Health Update, July 27, 2026, Conditionally Confidential, sent at 12:32 PM and 1:22 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Update, July 27, 2026, 9:06 AM Central Daylight Time, sent at 9:07 AM, 4:11 PM and 6:27 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: GTM Texts, sent at 12:17 AM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Request for Immediate Intervention to Ensure Guest Safety, Conditionally Confidential, sent at 12:02 AM Central Daylight Time.

July 26, 2026

  • ATTN:  OIG HOTLINE Re: Fwd: Boys, please respond as soon as you can, sent at 11:59 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Update, July 26, 2026, 11:28 PM Central Daylight Time, Conditionally Confidential, sent at 11:33 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Update, July 26, 2026, 9:42 PM Central Daylight Time, sent at 9:43 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Your Sunday evening trip with Uber, sent at 8:21 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Your Sunday afternoon trip with Uber, sent at 8:14 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Requesting Engagement from Walmart Management Regarding Store Incident in Springfield, Illinois, sent at 8:02 PM and 8:03 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Uber Update, sent at 4:31 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Battling False Claims, sent at 12:03 AM Central Daylight Time.

July 25, 2026

  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Threats of Dxx Deployment ..., sent at 11:54 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Stuart Park/Lewis Park, July 25, 2026, Conditionally Confidential, sent at 11:49 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Near Collision By Vehicle Running a Red Light Directly in Front of a Police Merit Board Office Building, sent at 11:35 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Springfield Airport, sent at 11:19 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Boys, please respond as soon as you can, sent at 8:40 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Falsification of VetCo Records, Conditionally Confidential, July 25, 2026, sent at 3:40 PM Central Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Update, July 24, 2026, Conditionally Confidential, sent at 9:29 AM Central Daylight Time.

Friday, July 24, 2026

DOGE as Outlaws: When a Government Accountability Office Steals from the American People

 OIG Hotline, the FBI appears to extend an allegation that one or more of my accounts has been hacked with the assistance of DOGE and Russian-affiliated organized crime.  This constitutes an allegation that has been made previously.  Clearly, from my vantage point, I rely upon your Office to keep meticulous records of accounts involved in this matter, including any unauthorized breaches such as that described.

The risks to American sovereignty, in the event that one or more breaches occurred, is utterly unacceptable.

If any unauthorized access of accounts involving this matter has occurred, please consider this to be my complaint regarding that incident.

I respectfully request that all funds be recovered from DOGE and its affiliates regarding any and all such occurrences.

Further, I request that the documentation reflect the individual names involved in any such incident, so that the American people can ultimately know the names of those who perpetrated such conduct in opposition to the preservation of their human rights.

Thank you for allowing me to express this concern.

Most sincerely,

Lane MacWilliams



Thursday, July 23, 2026

Request for Intervention: Are American Drivers Caught in the FBI's Game of Matchbox Cars?

1.  You spoke to George who is a manager at AutoNation for Mercedes Benz in San Jose a few minutes ago.  Is that correct?

Answer:  Yes, it is.

2.  This relates to a 2023 Mercedes Benz EQS 450 4Matic which you purchased in December of 2025, seven months ago.  Is that the case?

Answer:  Yes.

3.  What did you express to George regarding your vehicle?

Answer:  I communicated to him the fact that the facilitated hacks regarding the operating software of the vehicle have repeatedly placed my life at risk.

4.  How has that manifested?

Answer:  The navigation system is hacked to the extent that destination replacement has occurred multiple times en route to a destination.  So, without my knowledge, in the middle of my receiving directions, a third party has rerouted the car to somewhere I don't want to go, and a location about which I have no information whatsoever.

For someone who routinely receives kidnapping threats, that represents a serious problem.

5.  How have you adapted to this remarkable flaw in the vehicle's safety?

Answer:  I have to be constantly vigilant.  I have lost all trust in Mercedes Benz overall, given the company's failure to respond to my outreach.  So, I just need to check and re-check and re-check that I am heading to the right destination via a reasonable route.

6.  Does the navigation system sometimes route you to destinations via unsafe roads?

Answer:  Absolutely.  I have received notification that I will be routed to an easily accessible destination through restricted areas and unpaved roads, for example.  Obviously, in that case, I have not followed the vehicle's routing in any manner.  But the potential for harm is astonishing.

7.  Are there other allegations of alterations to the software of the vehicle?

Answer:  I can attest to the fact that my remote access to vehicle controls such as door locking and climate control has been completely blocked.  These features are simply not operational.  And this matters because others should not be accessing my vehicle when I am away from it, obviously.  Further, my dogs should be able to remain in an air conditioned vehicle for five minutes if I am at a rest stop while traveling.

Further allegations of harm to the vehicle are yet more serious, as they pertain to compromise of the adaptive cruise control system, and are accompanied by threats that acceleration, braking, and steering could all be altered at speed, on a freeway, for example, leading to intentional fatality.

8.  To what extent are the changes to your own car's operating system reflective of changes to the operating systems of all Mercedes Benz vehicles?

Answer:  This is a critical question.  In general, when the FBI pays affiliates, as it has paid both AutoNation and Mercedes Benz, to make alterations that allow the FBI to have life and death control over Americans, the harm is broad-based.  I would suspect that the changes have been made to all Mercedes Benz vehicles because of this pattern of conduct.  The software updates to Mercedes Benz vehicles are automatically uploaded, with no involvement from car owners.  So this harm could have easily been disseminated without any awareness on the part of consumers whatsoever.

9.  Do you believe that other car companies may have been convinced to participate in similar compromise due to FBI guidance?

Answer:  Yes, I do.  I think this compromise is highly likely to have affected many other car manufacturers.

10.  What is the impact on Americans if this is true?

Answer:  The FBI can kill you whenever it wants to do so, simply by taking control of your vehicle remotely at a point in time it determines.

11.  That would represent an astonishing violation of Americans' sovereignty and Constitutional rights.

Answer:  Yes, it would.  We have seen prior FBI incursions into this realm when it convinced Congress to pass "kill switch" requirements in all vehicles, allowing law enforcement to turn off the ignition of any vehicle at any time at the independent determination of law enforcement officers.  This represents a tremendous safety risk to the public when our law enforcement represents an increasingly violent and predatory contingent, violating the public's freedoms with absolute impunity.

And this is not to say that we don't have honorable law enforcement officers.

But how safe is your lovely sixteen year old daughter returning from prom with her new driver's license when local law enforcement can kill the ignition of her vehicle at will?

The problems are all lamentably foreseeable.  And they place the public interest in stark opposition to law enforcement's prerogatives.

Americans' cars should not be treated like remote-control Matchbox toys, in which the fate of the public becomes concealed entertainment for a predatory FBI.

12.  What should happen at this juncture with regard to your own safety?

Answer:  I would respectfully request an investigation of this matter by the OIG Hotline, to involve the aggregation of all FBI communications with AutoNation and Mercedes Benz regarding the intentional compromise of the software of my Mercedes Benz vehicle, as well as other Americans' Mercedes Benz vehicles.  All judgments against Mercedes Benz, AutoNation, the FBI, and specific employees of these three organizations should be deposited into the Foundation I have specified for the preservation of Americans' long term sovereignty.

If I had open communication with the OIG Hotline, I would request that a series of independent software experts examine my car in detail to determine the source of the problems described herewith, and any other problems involved.

In the absence of that, Mercedes Benz should refund the vehicle and cooperate in every way with the investigative team to facilitate this inquiry.

No American wants to buy a car that will knowingly place their life at risk or endanger the lives of their loved ones.

There is no business model for such a car manufacturer and there never will be.

13.  Did George indicate a willingness to refund your vehicle's purchase price given the unacceptable risks to your safety caused by the car's compromise?

Answer:  No, he did not.  In fact, he emphatically conveyed that he did not care what happened to customers after they purchased cars from AutoNation.

14.  Did it seem to you that George was taking a payoff from the FBI directly?

Answer:  George struck me as genuinely callous, even without the FBI's influence, but yes, I think he was taking a payoff, too.

George not only does not appear to care whether his customers die after driving off the lot with their new Mercedes Benz purchase, but may believe further that his profiteering is worth their demise.

15.  You recently listed "safety in transportation" as one of the key components of the preservation of the sovereignty of Americans in the long term.  Is your astonishing experience with AutoNation and Mercedes Benz one of the reasons why?

Answer:  Without question.  In the long term, we cannot accept that the FBI can kill our loved ones or ourselves in the guise of an auto accident at any time they so choose.  The agency is not wise enough to make those life and death determinations, and we never want to pretend that it is worthy of that authority.

16.  Will you please keep in close communication with us, given these revelations regarding improper FBI alliances with car manufacturers?

Answer:  Yes, I will.  Of course.

17.  Thank you for speaking with us this afternoon.

Answer:  You are most welcome.

Lane MacWilliams