My Third Novel's Conclusion, My Heartbreak

My heart begins to break when I think about completing this particular book -- because this narrative has sustained me like no other story I've known. It's both more personal and more universal than my other works. But beyond memory and archetype, it's a cri-de-coeur about needing to become the person one is destined to be. And in the writing, I have met my own life's work, my own fated journey -- having the sense all the while that the pages are suffused with a resonance, an energy, an electrified field that defies explanation. Writers hope and pray to be overtaken by a work in this way -- to be conscripted into passionate service of a profound story. To experience it even once in a lifetime seems a great privilege. I still have several months before this novel is complete, and this constitutes my reprieve. Because I'm not ready for the beauty to end.




Saturday, October 17, 2026

Did Attorney General Todd Blanche Direct an Attack Against an American Human Rights Advocate on October 15, 2026?

1.  You and your dogs were attacked by a man at a dog park in Tehachapi, California on October 15th, two days ago.  Is that correct?

Answer:  Yes, it is, unfortunately.  A man staged a public meltdown with no cause or precipitating event.  He simply started screaming, threatening violence, and causing physical harm to my dogs.  I gathered my dogs and left the enclosure as rapidly as possible, but the circumstance was gratuitous, unnecessary, and frightening.

A bystander intervened on my behalf, but then he was threatened as well.

It seemed as though the assailant was rageful enough to kill someone -- or multiple people.  If he had had a weapon, it seemed as though he might have started shooting.

A woman who had witnessed the events expressed her opinion that he was a veteran who had PTSD and that his Doberman was an emotional support animal.

2.  You didn't think that was the case, however.

Answer: No, I did not.

3.  May I ask why?

Answer:  Whenever the assailant approached me physically, he dialed his anger down to impressive degree.  Most people who are severely mentally ill cannot modulate their emotions in that manner.  It became clear to me that he was performing rage, not actually experiencing it.

After the incident, I spoke to the bystanders and they both acknowledged that I had handled the situation with calm, peaceful, rational, courteous, respectful and professional conduct and further, that the entire fault lay with the perpetrator.

The woman, who identified herself as "CJ," made me a little uncomfortable when she alleged that the assailant had disability rights to cause us harm.

I responded that being a danger to the public had nothing whatsoever to do with disability rights.

But she was of the opinion that the individual was experiencing PTSD as a veteran and that the dog was present due to the disability.

4.  You did not believe that the animal was an emotional support animal, did you?

Answer:  No, I've never seen a Doberman that is an emotional support animal.  The breed is intended to perceive and guard against external threats, and that's a very different set of abilities from a dog that is emotionally responsive to its owner.

Further, if the dog had been an emotional support animal, he or she would have tried to calm down his raging owner -- and no such interaction occurred.

In fact, the assailant did not seem to be able to handle the dog particularly well.  I was not convinced he actually owned the dog at all.

5.  The other bystander, who introduced himself as "Bob," appeared to be a kind person.  

Answer:  Yes, he was appearing to travel with his wife, and he seemed shocked by the perpetrator's behavior.  He expressed disapproval of the assailant in all the right ways.  He seemed perfectly reasonable, and so did his spouse.

6.  Yesterday, however, you found out who all these people were, didn't you?

Answer:  Yes, I did.

7.  How did that come about, please?

Answer:  I decided to file a California Public Records Act request with the local police department in Tehachapi to see whether anyone had filed a complaint about the perpetrator.

And when I navigated online to the Tehachapi Police Department website, I immediately recognized "CJ" and the assailant himself as active duty police officers pictured with their colleagues.

8.  So, the perpetrator and one of the witnesses are police officers?

Answer:  Yes, they are.  And I think it's highly likely that "Bob" is a retired police officer from the same department.  These people all know each other, apparently.

Not only that, the entire incident was rehearsed and staged in detail, and afterwards, an AI-generated video was allegedly produced depicting different events with which the police officers' false witness statements corresponded.

9.  What does the AI-generated video show?

Answer:  I have no idea.  Once, the FBI created AI-generated video of someone bearing my likeness in Flagstaff, Arizona in which I was allegedly screaming, crying and crawling through a laundromat.  So, anything is possible.

10.  You did proceed with filing your California Public Records Act/FOIA request, didn't you?

Answer:  I most certainly did.

11.  Did you also communicate with the Police Chief in Tehachapi?

Answer:  Richard Standbridge.  Yes, I sent him an email delineating the misconduct of his officers and requesting an explanation.  Lying by law enforcement is a crime in the state of California, so these people have a lot of explaining to do.  Their lack of integrity risked my life, certainly, so apologies are due in this matter and so are reparations.

Beyond this, I recently revealed an apparent plan by the Department of Justice to wrongfully demand audits of voter rolls in multiple states with an intent to corrupt the upcoming midterm elections.

So the attempt to discredit me at this moment in time places the integrity of the midterm elections at risk.

12.  In light of the U.S. Attorney General's misconduct, did he have anything to do with the crimes of the lying police officers in Tehachapi?  Did Todd Blanche's office direct the U.S. Attorney in the district to have direct communication with the police department in planning this attack ahead of time?

Answer:  Did Todd Blanche's office have communication with U.S. District Attorney Eric Grant?  Did his office also have communication with Kern County District Attorney Cynthia Zimmer?  There are allegations that both of these communications occurred, yes, though I do not yet have independent verification of those calls.

13.  Could you have lost your life through this attack?

Answer:  Anytime you have a corrupt U.S. Attorney General directing communication with a District Attorney, yes, it's highly possible.  The intent of that line of communication is to ensure that any loss of life is explained away by a District Attorney's false reporting about a violent event.  In this way, a planned and public first degree murder by compromised law enforcement officials can be depicted in the official record as an "accident."

So, yes, it's a highly dangerous circumstance whenever that top-down communication is initiated.

14.  Would the President have directed that communication?

Answer:  Todd Blanche is serving at the pleasure of the President.  I think the desire to exculpate the President in the context of any illegal planning that may have transpired to subvert the midterm elections is likely acute.  We don't know what took place in terms of directives to the Attorney General other than the fact that the state of California was wrongfully directed to conduct an audit of its voter rolls within 48 hours through a demand from the Department of Justice, with threats of a federal investigation to follow.  And the intent in that case appears to have been to disqualify a large number of lawful California voters.

15.  On what basis would a large number of California voters have been disqualified?

Answer:  On the basis of knowingly falsified law enforcement reporting by the FBI and its affiliates.

16.  Would there have been arrests of innocent Americans?

Answer:  This is entirely possible.  Broad scale falsified law enforcement reporting is always intended to result in mass arrests at some point.  We just need to review our history to understand that much.

17.  What would have happened to those people if those arrests had occurred?

Answer:  Fascism always involves mass detention, torture, and large-scale atrocities toward the peaceable public.  In other words, people are taken from their homes, arrested, and never return.

It's a quick way to take complete control of a nation.

And the FBI has probably worked out exactly what percentage of people need to be targeted in order for the public at large to be terrorized into submission.

The numbers are not that high with purges of this nature.  Likely one percent or less at the outset.

In this case, there would be allegations of extensive voter fraud.

Meanwhile, the FBI would be extorting the public for every ounce of wealth it could misappropriate from them.

18.  Speaking of misappropriation, what has President Trump done with Foundation assets at this time?  Where are the Foundation's assets and who has control of them?  Have they been wrongfully disseminated?  And to whom?

Answer:  These are all highly appropriate questions.  We need to understand whether the President is privatizing public wealth from the National Treasury through this case, and we need to understand where those assets are disappearing.  Further, the records of this case that the President has directed to be destroyed need to be resurrected and accessed for a full accounting of the crimes he has committed in this matter.

19.  What about Presidential immunity?

Answer:  Presidential immunity is not Presidential impunity.  Let's see what the American people have to say when the facts of this matter are revealed in their entirety.

20.  Can all of the Foundation's assets be returned to Foundation auspices?

Answer:  Clearly, this is what needs to occur on an immediate basis.

The Supreme Court does not approve of this theft of public assets, and neither does the Congress.

This level of crime dooms the chances for United States sovereignty, and no one who genuinely loves this country wants to see that loss.

21.  Has the Supreme Court supported the Foundation's mission to ensure that United States sovereignty endures?

Answer:  I believe the Supreme Court wants to see the United States retain its long term freedoms, so I believe they are supporting the Foundation's initiative, yes.

22.  What needs to happen next with regard to your situation in Tehachapi, California?

Answer:  Well, the President and Todd Blanche need to allow the Tehachapi Police Department to apologize to me for their misconduct.  All of the false information needs to be acknowledged as invalid and then withdrawn entirely.  Any and all wrongful charges against me need to be dropped immediately.

Any lasting harm to my animals needs to be reversed.  Any tampering with my vehicle needs to be removed.  Any plans for a staged car accident need to be withdrawn.

Certainly damages need to be paid, and these should be deposited into the Foundation, even though I am on leave from the Foundation at this time.

23.  What type of lasting harm did your animals suffer?

Answer:  It seems that the perpetrator of the public tantrum on Thursday may have dosed one of my dogs with a toxin that is alleged to cause "continuous cancer."  She is currently quite ill, so the assertion seems plausible.

24.  Were your dogs falsely characterized as vicious due to the compromised reports of the police officers involved?

Answer:  Allegedly so.  The intent seems to have been to justify their killing and my own.  

25.  Yet, your dogs are extremely friendly to others, aren't they?

Answer:  Without question.  They are the most loving dogs I have ever owned.  Beautiful animals in every regard.

26.  What are the most significant threats you are facing at this time?

Answer:  Kidnapping, car bomb, staged car accident, car sabotage, staged accident with an e-bike or electric scooter, electro-magnetic targeting within my hotel room, staged evidence within my hotel room, staged evidence with items taken from my hotel room, staged evidence within my vehicle, physical assault including ambush when I take out recycling and trash at the hotel, compromised food and water, false witness statements of cognitive incapacity or mental illness, false witness statements of human trafficking activity, heart attack, stroke or aneurysm, lethal harm perpetrated during an ambulance transport.  This list goes on.

27.  What is your best defense?

Answer:  The truth.  Always the truth.

And I think it's important to state that not all truths have to be told at all times.  But in this instance, corruption at the highest levels of the federal government has placed my life at risk through intentional attack.

So, in that case, I am going to be shining a bright light on these wrongful actions by those who are wielding the public trust and the power the public has vested in them in good faith.

28.  What about the U.S. military in all of this?  What is the military's role?

Answer:  The U.S. military is answerable to the President as Commander in Chief.  So we rely on the President not to be ordering an ambush of a highly honorable writer and human rights advocate in order to avoid public scrutiny for his own criminal acts.

If I were the U.S. military, I would want me on their side.

You don't target those who have the most to contribute to the nation.

29.  The President allegedly fears impeachment regarding his criminal acts during these last two years.  Do you have any thoughts about that matter?

Answer:  I think that is a matter for the new Congress.  And assuming our midterm elections will now be free and fair, I'm sure members of Congress will address any concerns they have about the President's treatment of his oath of office.

30.  Thank you for speaking with us this morning.

Answer:  You are most welcome.

Lane MacWilliams, aka Carol Elaine Von Herzen

Friday, October 16, 2026

Emails to the OIG Hotline

 October 16, 2026

  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Your City of Tehachapi public records request #26-xxx has been submitted., sent at 5:57 PM Pacific Daylight Time.

  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: FOIA/CPRA Request Relating to Misconduct on the Part of At Least Two Active-duty Tehachapi Police Officers, sent at 5:51 PM Pacific Daylight Time.

  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Lane MacWilliams has shared notarized documents with you; Lane MacWilliams' Vow, sent at 12:22 PM Pacific Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Corrected Request for Injunctive Relief, October 16, 2026, sent at 11:55 AM Pacific Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Request for Injunctive Relief, October 16, 2026, sent at 11:42 AM Pacific Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Alleged Food and Water Deprivation, Confidential, sent at 9:07 AM Pacific Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Your documents have been successfully... , sent at 8:46 AM Pacific Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Apparent FBI Tampering with Hotel Room Curtains, sent at 6:58 AM Pacific Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Confirmation of Your Independent and Sovereign Rights, Confidential, sent at 6:53 AM Pacific Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Battling False Claims, sent at 6:52 Pacific Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Background Information, October 16, 2026, Confidential, sent at 6:44 AM Pacific Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Update Regarding October 15 and 16, 2026, Confidential, sent at 6:30 AM Pacific Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Complaint, Further Details Pertaining to Dog Park Attack By Alleged Police Employees or Affiliates on October 15, 2026, sent at 5:16 AM Pacific Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Alleged Police Department Staging of Attack at Park on October 15, 2026, sent at 5:09 AM Pacific Daylight Time.

Thursday, October 15, 2026

The Real "Midterm Surprise"? A Free and Fair Election for the United States

1.  You found out what the "midterm surprise" was yesterday, didn't you?

Answer:  I believe so.

2.  How did that come about?

Answer:  It seemed that my right to vote might be treated as a "test case" for a much larger perpetration of false claims of voter fraud nationally.

The State of California was directed by the U.S. Department of Justice to audit voting rolls concerning a list of names provided by the DOJ, and to do so within two days.

And it seemed that the federal government intended to disqualify those voters whose names were listed.

3.  Was your name on that list?

Answer:  I don't have that information, unfortunately.

But in an effort to learn more about my own access to a lawful voting process,  I started asking questions of my county voting registrar's office, and the responses were, from my perspective, alarmingly insufficient, incomplete and dishonest.

Ultimately, it became quite clear through my dialogue with the county voting registrar that I was not likely to have access to participation in a free and fair election.

At that point, and with a great deal of regret, I felt it was necessary to withdraw my voter registration.

To be clear, this is not an action I recommend to anyone else.  I think Americans should be registered to vote, and I think they should exercise their lawful right to vote at every opportunity.

4.  Yet, you felt the withdrawal of your own voter registration might help other voters?

Answer:  I did.  Because I have filed a complaint with the OIG Hotline of the U.S. DOJ, the California Department of Justice and the California Secretary of State over this matter.

Given that there was a demand from the U.S. Attorney General to the state of California for an audit of voter rolls on short notice, along with a threat to follow up with federal investigators, it seemed that this could represent a much larger plan nationwide to disrupt the voting process.

If enough votes are disqualified through these proceedings, then the outcome of the midterms will be altered.  And, no doubt, this is the intent.

5.  You made the point yesterday that you believe the FBI, and subsequently the U.S. DOJ, accessed state voter rolls unlawfully.  How did that occur?

Answer:  It seems that, when many states refused to provide statewide voter rolls to the federal government when this was originally demanded a number of years ago, the FBI bypassed state Attorneys General and Secretaries of State and went directly to the County Voting Registrars, where the agency obtained the information through allegations of a "national security" prerogative.  So the federal government has the information, though not through legal means.  Further, the federal government appears to have identified the voters it wishes to disqualify.  Likely, the Attorney General intends to give notification of required voter audits to numerous states, after which it will declare the response insufficient and commence an investigation intended to disqualify large numbers of honorable American voters.

6.  So, can this scheme be halted in advance?

Answer:  That's what we're about to find out.

7.  What is the role of the DMV in the falsification of voters' names and addresses for the County Voting Registrars?

Answer:  The DMV seems to be "updating" voters names and addresses with inserted errors and conveying those errors to the County Voting Registrars as though Americans are regularly re-registering to vote.

In some cases, the DMV appears to be misspelling addresses on driver's licenses with the explanation that these constitute DMV abbreviations, which is not the case.

8.  And is all of this occurring at the direction of the FBI?

Answer:  It seems to be, yes.  These initiatives appear to be driven by the three-letter agencies.  I do find it concerning that there is an allegation that Europeans are being affected by similar manipulations of their names and addresses, and that their own elections are being distorted by the same stratagems.  This would imply CIA involvement, certainly.  So, this is a problem that may well overflow our national borders.  If this is even a remote possibility, I would think that the United Nations should be informed of this issue as soon as possible.

9.  You have filed complaints about this matter, so are you prohibited from discussing this case publicly?

Answer:  My public commentary may be the only means I have of thoroughly illuminating this issue for the wider nation and the wider world, so I think there is a necessity to talk about this to the extent that we can solve the issue together.

When Americans participate in free and fair elections, they are exercising their sovereignty, which our Constitution characterizes as inalienable.  That is to say, our Constitution asserts that as human beings, we are born free and that our freedom is inseparable from our lives and our national character.

So we don't want to forfeit that sovereignty through silence, omission, inaction or fear.

We need to work together to support one another's sovereign rights as vigorously as we defend our own,  That's what our freedom depends on -- our understanding that we cannot be free unless our neighbors are also free.

10.  What is it about the United States that gives you hope for human sovereignty over the long term?

Answer:  Americans have a great deal of courage and independence woven into our national identity.  I think we possess a fundamental sense of fairness and equity that requires us to defend one another in difficult circumstances.  I think we're generous, I think we're engaged, I think we're resilient, I think we're inquisitive, I think we're innovative, and I think we're insightful.  All of this is extremely hopeful when it comes to the preservation of United States sovereignty.  

On top of all of those gifts, I think we can fight our way out of a corner to miraculous degree.

So, we have reason to engage vigorously with these concerns regarding our fundamental freedoms.

11.  Can we successfully do so?

Answer:  I wouldn't be here if we couldn't succeed.  I wouldn't be holding this torch if the path could not be illuminated.  I wouldn't be sounding this clarion call if I did not think we could answer.

12.  What do you imagine yourself doing on November 3, 2026?

Answer:  I imagine myself bringing water, food, and encouragement to people who are waiting in line to cast their ballots.  I don't know whether that's legal to do in all states, but that's what I would most like to do.

13.  Will you please keep in close communication with us regarding this remarkable concern of false claims of voter fraud originating with the federal government?

Answer:  Of course, yes.

14.  Thank you for speaking with us this morning.

Answer:  You are most welcome.


Lane MacWilliams, aka Carol Elaine Von Herzen

Tuesday, October 13, 2026

Preventing a Theft of America's Future

1.  The FBI may have extended an extortion attempt today in an effort to "make a deal" regarding the necessity of returning funds to the Foundation for United States sovereignty.  Now, it seems the FBI is doubling down on false allegations in an attempt to misappropriate funds for privatization.

Who would be the beneficiary of privatization of Foundation funds?

Answer:  First, I need to express that misappropriations in the trillions of dollars place the United States at severe risk of sovereignty forfeiture in perpetuity.

So there really is no "safe" level of misappropriations in the trillions.  Obviously, in ethical terms, we don't want misappropriations of any amount.

But private individuals who have sequestered trillions are effectively wielding a power that exceeds that of the major nations globally.  These individuals have the resources to deploy their own private surveillance, to maintain their own private armies, to assign their own private assassins against whoever disagrees with them.

And there's no effective framework of accountability for these people.  They are functioning as invisible rulers who cause the people to suffer great losses in their freedom and wellbeing.  Yet, the public remains uncertain about the causes of their eroding self-determination.

2.  Why is the FBI doubling down on false reporting at this time?

Answer:  The far right may have taken control of Foundation funds.  If so, this represents an intoxicating lure for the FBI.

This is an agency which appears to be focused on "money-making" day and night.  Their personnel seem to consider themselves entrepreneurs, not organized criminals.

So, they're going to strive mightily to steal as much from the Foundation as they possibly can.

3.  Does the President have the ability to call a halt to these abuses?

Answer:  As Commander in Chief, he certainly has the authority, yes.

4.  Does he have the motivation?

Answer:  I would like to see that motivation demonstrated in his insistence on a hiatus in false reporting in the case for at least the length of time required to return the funds to the auspices of the Foundation.

No one should be attempting to capitalize on wrongful possession of the funds to add more lies from corrupt law enforcement into the mix.

We simply need the FBI to be forced to step back.

5.  What is the risk with regard to disappearing funds?

Answer:  The risk is that Vladimir Putin has his hands on the U.S. National Treasury, or that Xi Xinping does, or that A's cadre does.  And the timing for any or all of these outcomes is astonishingly poor.

6.  How do you feel about the FBI's alleged extortion attempts in general?

Answer:  I can only say that the FBI knows by now that I am not a person who caves into extortion.  I have promised the American people to support their sovereignty, and I cannot be corrupted in that journey.

7.  So what message would you extend to President Trump regarding the current concerns?

Answer:  I would respectfully request the return of Foundation funds on behalf American people.  All our freedoms are in the balance.  We cannot lose sight of the prize, which is our self-determination and all the meaning within life that accompanies our fundamental freedom.

8.  What if the President himself is acting at the behest of a foreign power?

Answer:  This is always a risk.  If he's acting on his own behalf, the funds will come back in their entirety.

If he's acting on behalf of those opposed to the United States, we're going to have a battle royal in a legal context.

Our nation simply cannot tolerate that erosion of sovereignty coming from the highest leader in the land.

9.  What can we do to encourage President Trump to do the right thing regarding this issue?

Answer:  Those funds represent the future of the United States, the quality of life all Americans will enjoy, the character of freedom that all Americans will exercise in their daily lives, the self-determination with which they will be educated, choose their careers, care for their children and their elderly, live in a clean environment free from contamination or harm.  This is really about the quality of the future we will all share.

A theft of these funds is a theft of that future.

So I think we can all agree, including President Trump, that those funds must be returned in their entirety.

10.  Is there any intention on the part of the FBI to cause confusion and conflict surrounding the midterms, and then abscond with the funds in the midst of that smokescreen?

Answer:  I think that is a genuine risk in this circumstance, without question.   In a real sense, the FBI is holding the Foundation's assets hostage, and with that leverage, they will try to extract concessions from the American people, though without their consent.  Instead the FBI will heavily pressure the Congress and the Supreme Court to agree to a "settlement" of funds that do not belong to the FBI at all.

11.  Can the FBI be forced to concede instead?

Answer:  I think we should all work for that outcome.  If the Congress and the Supreme Court hold the line, we will succeed in recovering the funds for the Foundation.  But the sooner the better, and I don't think anyone should be waiting for another urgent situation to arise.

12.  Will you please keep us informed if the funds are returned promptly and if, as you have requested, the FBI is forced to take a hiatus from false reporting regarding this case?

Answer:  Yes, of course.

13.  Will the election be allowed to unfold freely and fairly?

Answer:  I will be reporting any improper conduct on the part of the San Mateo County Voting Registrar's Office.  Right now, it's clear to me that the voting registrars in general are under significant pressure from the FBI.  How that manifests in this election, we have yet to fully comprehend.

14.  Thank you for speaking with us this evening.

Answer:  You are most welcome.


Lane MacWilliams, aka Carol Elaine Von Herzen

 

Sunday, October 11, 2026

Formal Claim of All Awards Extended Through All Government Agencies and Affiliates Re: Knowingly Falsified Law Enforcement Reporting: October 11, 2026

To the OIG Hotline of the U.S. DOJ, this letter is to formally claim all awards that have been extended in adjudication of knowingly falsified law enforcement reporting by the FBI, by other governmental agencies in the United States and elsewhere, and by their affiliates over the entire course of my human rights advocacy and related case.

This is to include all awards extended in my name and/or associated with my identity and/or social security number as of this writing.  This is to include my maiden name, Carol Elaine Von Herzen, and misspellings of my maiden name, my author name, Lane von Herzen, and misspellings of my author name, and my married name, Lane MacWilliams, and misspellings of my married name.

This is also to include any and all funds extended through adjudication of other cases of knowingly falsified law enforcement reporting by the FBI, by other governmental agencies, in the United States and elsewhere, and by their affiliates, if the Supreme Court rules or has ruled that those funds may be legally and ethically claimed and deposited into the Foundation I have designated for the preservation of the sovereignty of the United States.

Due to apparent repeated attempts to misappropriate these funds, please place them in the Foundation at your earliest opportunity, thus protecting them from invasion by those who may seek to personally profiteer from this case.

If any government agencies or current or former government officials have facilitated the hacking or invasion of my accounts in order to misappropriate funds awarded to me, I ask that those funds be assertively re-appropriated and replaced.

Please allow me to make designations on behalf of specific causes for the support of Americans' long term sovereignty, and the sovereignty of the nation as a whole, from this umbrella Foundation.

I ask that any funds that have been wrongfully withdrawn and cannot be legally reclaimed be reimbursed to my account under the auspices of the Foundation at the earliest possible time.

Please ensure that my direct participation is required for designations of funds from the Foundation in every circumstance, unless I myself broaden that responsibility at a later time through notarized documentation which I would place on my blog and elsewhere for public review.  And please disallow impersonation of my identity through genetic manipulation, Wifi piracy, namesake or familial claims that are unknown to me and unconsented by me, and/or other unapproved assumptions of my identity.

At the appropriate time, please engage in direct outreach to me to ensure that I can be of the greatest support to the nation at this most critical point in the struggle for the human sovereignty of the American people, the territorial integrity of our national provenance over the United States and associated waters, and the future independence of our nation in its entirety.

Please accept all legal responsibility for the correct and complete filing of documents, paperwork, reporting, exact and comprehensive accounting, and follow up associated with the Foundation and the designations I have made and will make regarding the support for American sovereignty.

Thank you for your support in this most critical effort.

Most sincerely,


Lane MacWilliams, aka Carol Elaine Von Herzen

Friday, October 9, 2026

Adequately Preparing the American Electorate for the Midterm Elections

 1.  What are your thoughts about National Guardsmen and ICE being deployed to polling locations?

Answer:  Anytime armed personnel are standing by during a voting process that should be free and fair, we need to acknowledge that there is substantive potential for a corrupted voting process.

2. What do you mean by that assertion?

Answer:  We live in an era of knowingly falsified law enforcement reporting.  In judicial settings, two or more witness statements from law enforcement officials are considered highly credible evidence.

Imagine 100 people arriving at a polling location.  There's a little bit of a line as a result, and the line winds left and right in front of law enforcement personnel who are closely observing each voter.  Quite a few voters have cell phones in their hands.  A few may be having conversations on those phones, or with their spouses or neighbors while waiting in line.  And, it goes without saying, this whole series of events is being filmed.

Everything appears to proceed normally in the voting process itself.

But a few hours later, without voters being informed, the law enforcement officers who were present at the time of the voting procedure file false witness statements alleging felonious content on voters' cell phones and felonious conduct within the voting hall.  AI-generated film backs up everything they say.  Some innocent voters may be arrested on the basis of the false allegations, and there may be a number of civilian witnesses who are also providing false witness statements to corroborate the other false evidence.  What could the false accusations be?  Jonathan Glaser was trying to vote twice.  Or Mary Allenby signed a ballot for her sick mother who wasn't present.  Basically, the false allegations would have to do with voter fraud.

Out of the 100 voters who showed up at the polling station at 12:00 noon, 37 were chosen ahead of time by an AI algorithm to be accused of a voting fraud conspiracy.  Another 10 were directed to file false witness statements about what they saw. The remaining 53 are left alone for the time being.  

And charges are filed against the 37 voters in a judicial proceeding that includes submission of all of the "evidence," after which their votes are disqualified on the basis that they are now convicted felons.

The thirty-seven disqualifications, multiplied across the national electorate, are enough to alter a number of voting outcomes.  And that was the point all along.

3.  Could this kind of scheme represent the basis for mass arrests?

Answer:  Easily.  But it's just as likely that the processes of voter disqualification would be concealed from the public, and the reported voting percentages would be extremely close to 50/50 voting outcomes.  A given state senator would have won by just 312 votes, for example.  Close race!  So the disqualifications of votes would be entirely obscured.

With the help of AI-generated video, AI-generated cell phone communications, false testaments from law enforcement and false witness statements from other voters and voting personnel -- enough evidence would be present for mass convictions on the basis of a voter fraud conspiracy.  

And you're off to the races at that point.

4.  What do you mean by that?

Answer:  The public trust has been violated.  Anything can happen following the breach of the public's good faith.

5.  What could protect against a scenario like the one you describe?

Answer:  Filming with cell phones is generally prohibited inside and directly outside of polling locations, so this represents a substantive issue in terms of a truthful counterargument to false allegations.  

I think Americans who are voting in person can go to the polls with friends and family members, who will stand as a bulwark against any false narrative.  Voters can try to have a benevolent "voting buddy" who will confirm that everything they did inside the polling station was appropriate and lawful.  And if someone finds herself or himself alone at the polling station, she or he can ask a benevolent stranger to vouch for their good conduct.

It is our bonds to one another that support our human rights.

We need to call on one another's kindness and responsiveness to ensure that our votes will be counted.

Further, during the time delay when the votes are being counted, Americans can email their County Voting Registrars to ask "Was my vote counted?"  Their registrars will answer them!  And this is a step everyone can be taking to safeguard our elections as well.

One of the things that political parties can be doing to ensure a free and fair vote is to let their supporters know the email of their local voting registrars and encourage them to follow up right away.

I don't think we can assume that everyone will take the time to look up the information.  

But if the email is provided to them, many people will inquire.

In the longer term, there should be independent documentation of all events inside polling locations, and that material should never be made available for AI-generated alterations to content.

These are my recommendations.

They're low tech and achievable, so I hope people will make the extra effort to incorporate them.

6.  In your estimation, what are the odds that such a scenario could be attempted during the midterm elections?

Answer:  What are the odds that there will be false witness statements and falsified law enforcement reporting connected to the midterms at some level of perpetration?  One hundred percent.

It won't happen at every polling location, but it will happen broadly enough to be a substantive concern regarding the integrity and validity of this election.

A scenario involving mass arrests would be much more of a declaration of conflict between the political parties and could involve false charges against members of Congress and state representatives.

But the risks are not low, and I think everyone can ascertain the clear and present concerns.

7.  What are the chances that you yourself could be targeted through such a scheme of false reporting?

Answer:  Significant.  My cell phone appears to be a frequent target of Wifi piracy, so my communications are often faked, I presume.  And, if Foundation assets have been returned or will soon be returned, then there may possibly be a high motivation to falsely implicate me for the purpose of profiteering by the Executive Branch.

8.  Could such a scheme result in civil strife?

Answer:  Peaceable protest is guaranteed by the Constitution.  If Americans feel that their votes were not counted, then they will express their concern through peaceful gatherings, I'm sure.  The key is to maintain them for enough successive days that the government has to grant concessions.  One day of peaceful protests is not that effective.  Ten to twenty consecutive days of peaceful protests is something that insists on a changed policy perspective.  So, that's what people need to keep in mind.

Americans have a profound sense of fairness and social justice.  And we're truly an impressive electorate in this regard, big-hearted and engaged and supportive and genuine.

9.  Thank you for speaking with us this evening.

Answer:  You are most welcome.

Lane MacWilliams, aka Carol Elaine Von Herzen

Emails to the OIG Hotline -- Post in Progress

October 13, 2026

  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: A MESSAGE FOR..., sent at 2:51 PM Pacific Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Voter Registration, sent at 9:25 AM Pacific Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Your documents have been successfully... sent at 8:47 AM Pacific Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Confirmation of Your Independent and Sovereign Rights, sent at 7:40 AM Pacific Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Battling False Claims, sent at 7:38 AM Pacific Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Background Information, October 13, 2026, Confidential, sent at 7:29 AM Pacific Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Update Regarding October 12 and 13, 2026, sent at 7:21 AM Pacific Daylight Time.


October 11, 2026

  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Formal Claim of All Awards Extended Through All Government Agencies and Affiliates Re: Knowingly Falsified Law Enforcement Reporting: October 11, 2026, sent at 2:24 PM Pacific Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Confidential, sent at 12:24 PM and 2:36 PM Pacific Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Pre-conditions Re: Leave. sent at 9:08 AM Pacific Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Newly Notarized Affidavit for Your Office, October 11, 2026, sent at 8:31 AM Pacific Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Flagstaff, Arizona, Background Information ... sent at 8:23 AM and 8:37 AM Pacific Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Confirmation of Your Independent and Sovereign Rights, Confidential, sent at 5:39 AM Pacific Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Battling False Claims, sent at 5:38 AM Pacific Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Background Information, October 11, 2026, Confidential, sent at 5:32 AM Pacific Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Update Regarding October 10, 2026, sent at 5:27 AM Pacific Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: New Item Discovered Within Hotel Suite, sent at 5:03 AM Pacific Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Long Term Preservation of United States Sovereignty, sent at 4:21 AM Pacific Daylight Time.



October 10, 2026

  • ATTN: OIG HOTLINE Re: E..., sent at 12:35 PM Pacific Daylight Time.


October 9, 2026

  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Two Newly Notarized Affidavits for Your Office, October 9, 2026, sent at 8:11 AM Pacific Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Confirmation of Your Independent and Sovereign Rights, Confidential, sent at 7:03 AM Pacific Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Fwd: Battling False Claims, sent at 6:59 AM Pacific Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Background Information, October 9, 2026, Confidential, sent at 6:53 AM Pacific Daylight Time.
October 8, 2026

  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Update Regarding October 8, 2026, sent at 8:46 PM Pacific Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Update Regarding October 8, 2026, 5:26 PM, sent at 5:28 PM Pacific Daylight Time.
  • ATTN: OIG HOTLINE Re: Requests for Injunctive Relief, sent at 11:01 AM Pacific Daylight Time.