My Third Novel's Conclusion, My Heartbreak

My heart begins to break when I think about completing this particular book -- because this narrative has sustained me like no other story I've known. It's both more personal and more universal than my other works. But beyond memory and archetype, it's a cri-de-coeur about needing to become the person one is destined to be. And in the writing, I have met my own life's work, my own fated journey -- having the sense all the while that the pages are suffused with a resonance, an energy, an electrified field that defies explanation. Writers hope and pray to be overtaken by a work in this way -- to be conscripted into passionate service of a profound story. To experience it even once in a lifetime seems a great privilege. I still have several months before this novel is complete, and this constitutes my reprieve. Because I'm not ready for the beauty to end.




Sunday, March 23, 2025

Communications for the OIG Hotline, March 23, 2025

 OIG Hotline, please access communications sent to your attention within lanemacwilliams@gmail.com, as well as communications sent to your Office's email address from alternate gmails lanevonherzen@gmail.com and lanevonherzen1@gmail.com, including those listed below.

You are welcome to access all of my legitimate email accounts at any time.  Please note that gmail represents the only email provider I am currently utilizing.

Most sincerely,





Lane MacWilliams


Monday, March 17, 2025

A Request for Our Leaders to Insist on America's Sovereignty

 1.  Are your sons' and MX's lives currently under threat pertaining to the trafficking crimes of the FBI and affiliated agencies toward them?

Answer:  Yes, they are.  And beside overt death threats, the FBI is threatening to coerce them into committing crimes against others.

2.  Do you know what crimes the FBI is threatening to coerce them into specifically?

Answer:  No.  But I know the agency is alleging it has engaged in false imprisonment of both of them already, only releasing them with their promise to comply with all agency directives.

3.  Both of your sons have been directed by the FBI and its affiliates to cause harm to members of your own family, haven't they?

Answer:  Yes, they have, monstrously enough.

4.  What are your thoughts about the FBI's actions in this case?

Answer:  This simply represents one of the worst possible manifestations of corrupt law enforcement imaginable.  We might see these sort of atrocities manifesting in North Korea or other totalitarian regimes.  It manifests the extremes of failing "national security" institutions in preying upon the honorable public.

5.  And what has been the result of these FBI directives?

Answer:  The result has been that my sons immediately distance themselves from me in order to avoid carrying out such directives.

6.  So, the FBI has completely deconstructed your family.

Answer:  Oh, yes.

7.  And how does the FBI's central involvement in trafficking in the United States relate?

Answer:  The FBI's trafficking of my children and MX is simply utilized as a powerful method of coercion toward them -- coercion of knowingly false witness statements, coercion of harm, coercion of silence.

8.  Isn't the FBI currently directing both of your sons to cause harm in a manner that could lead to the loss of their lives?

Answer:  I have reason to believe this is occurring, yes.

9.  Why is the agency doing so?

Answer:  The agency appears to be demanding a payoff from funds awarded in my name through the OIG Hotline and the ODNI.  And this appears to be an ongoing process that has nothing to do with me whatsoever.  The FBI appears to be filing false claims toward me of criminal activity or mental imbalance and then directing various individuals in Washington, D.C. to file claims for funds against accounts in my name.  After that, the FBI siphons off the funds from the claimants.

10.  And where do the funds go after that?

Answer:  My impression is that they are primarily directed into the hands of organized crime within the United States, along with key figures within the FBI, the CIA, the DoD, and the political sphere.

11.  So, others are effectively feeding off of the torture of your family for their own profit and benefit.  And the FBI's central involvement in trafficking within the United States has enabled the coercion of your sons and MX through that particular form of enslavement.  Is that correct?

Answer:  That is correct, yes.

12.  Have your sons been able to tell the truth about what has happened to them?

Answer:  I believe that OIG Hotline investigators have gleaned bits and pieces.  

13.  Not the whole ordeal?

Answer:  No, I don't think so.

14.  Why do you believe that disclosures to the OIG Hotline are incomplete?

Answer:  Because my sons' lives are currently under threat, as is MX's.  So, the agencies still believe they are effectively hiding the worst of their crimes against my family.  And at the same time, they are directing my sons to harm others, attempting to cast them in the worst possible light.

15.  Are those FBI directives being extended in an effort to deflect blame away from the FBI itself?

Answer:  There can be no doubt about this.  America as a whole does not know that the FBI is trafficking the nation's youth.  And the FBI is keenly motivated to prevent those broad disclosures from occurring.

16.  You have said that your sons' and MX's fundamental sovereignty has been violated.  Can you elaborate further on this subject?

Answer:  I regret that I cannot do so on this forum.  The means of the FBI's sovereignty violations of the honorable public do not constitute public information.  However, I can say that my sons and MX are not able to protect themselves through the exercise of their own free will at this time.

17.  Does the FBI exercise complete control over them?

Answer:  This seems to be the case, yes.  They are being puppeteered at this time.  And they have no ability to cut the strings the FBI is using to animate and control them.

18.  What is required in this case?

Answer:  We need intervention from President Trump, Vice President Vance, the U.S. Congress, the DOJ and the Supreme Court.  Without it, my children's lives are over, but so is the future of America's youth.  The government will never have a clearer opportunity to expose the FBI's participation in the trafficking of our most vulnerable and important generation.  If my children are sacrificed at this juncture, so is our shared future.

19.  Why do you believe that?

Answer:  No nation can preserve a worthy future when its premier federal law enforcement agency is trafficking its youth for profit.  It's simply not possible.

20.  What would your children need in order to feel safe in testifying about this issue?

Answer:  Removal of all communications devices from the FBI and its affiliates would be the first order of the day.  Until that is accomplished, those preying upon my children are still being given 24/7 access to them.  After that, they need to recover their sovereignty, their boundaries, and their safety.  Then, they might be able to express what the FBI has done to them.

21.  How long would that process take?

Answer:  The most important aspects of recovery could begin right away as long as the government demonstrated seriousness and consistency in the intent to preserve their lives and restore our family.  They are not likely to engage in full disclosure until they see some signs that others are committed to an entirely different course regarding human trafficking by the FBI and a significant portion of the agency's other crimes.

22.  Why not all?

Answer:  Not all of the FBI's crimes can be publicly revealed.  But some of them can.  And the sovereignty of Americans now and in the future depends upon our determination to do so.

23. Your point has been that the human trafficking crimes of the FBI have nothing whatsoever to do with the agency's mission and objectives.

Answer:  That's entirely correct.  They don't relate to mission and objectives at all.  And the cost to our nation, both now and in the future, is inestimably high.

24.  The FBI is engaging in human trafficking crimes against the American public for profit and coercion, not for some larger purpose.

Answer:  That is the lamentable fact of the matter, yes.

25.  What if we fail now to illuminate that fact?

Answer:  Then our freedoms are forfeit.

26.  Why?

Answer:  Because the FBI's coercion of the public through human trafficking and other crimes will simply spread and advance over time.  And in the future, due to the technologies the FBI is wielding, sovereignty will not be guaranteed to anyone.  So, barring decisive action now, the public will be functionally enslaved.

And I think it's important to understand that when I say the public, I am including the political sphere, the military sphere, and the law enforcement sphere.  Anyone who seeks to engage in self-determination will be targeted for trafficking or have to watch their children be raped and trafficked, as I have.

So, without intervention at this juncture, we will lose human sovereignty, and together with it, national sovereignty.

27.  How are human sovereignty and national sovereignty related?

Answer:  If individual Americans' free will can be violated and co-opted and controlled, then so can America itself.  This is clear.

28.  You would like to see determined and cohesive intervention to halt the FBI's human trafficking of America's youth, your own children among them.  Is that fair to say?

Answer:  It is fair to say, yes.  It's more accurate to say that I exhort our leaders to act without delay on behalf of my family, and on behalf of the nation as a whole.

29.  Where does our freedom come from as a nation?

Answer:  It comes from our deep concern for one another.  We can only be free if our children are free, if our neighbors are free, and if our communities are free.

No individual is free when federal law enforcement in the form of the FBI is perpetrating human trafficking against our youth.

30.  Can this be appropriately exposed at this crossroads for our nation?

Answer:  This is the urgent question we're facing, and I ask that our leaders answer with a resounding, immediate, and heartfelt "yes."

31.  Thank you for speaking to these critical issues this morning.

Answer:  You are quite welcome.





Lane MacWilliams

Tuesday, March 11, 2025

Those I'm Rooting For


1.  You need restorative medical care for your pets and your family members, both, due to recent crimes perpetrated against your family by the FBI.  Is that correct?

Answer:  Yes, it is.

2.  Would you like to discuss the nature of those crimes?

Answer:  My older son was raped and trafficked on Saturday, March 8, and my younger son is now being given an assignment to assassinate someone.  Beyond this, my older son is being given "cleaning" assignments.  So, this is a set of horrific developments in the absence of any and all other considerations.

3.  Why is there such an emphasis on rape and trafficking within the FBI?

Answer:  Honestly, there's a tremendous institutionalized set of sexual aggressions that are part of the U.S. military.  The FBI is just an extension of that, and the agency is profiting from those atrocities.  A huge percentage of enlisted personnel in the U.S. armed forces is raped at least once.

4.  Why?

Answer:  Because this is being used as a method of torture and coercion.  It has become a routinized way of gaining compliance and destroying individual sovereignty within the United States military.  And there have been task forces assigned to characterize this problem. So its extent is well-known.

The fact that the FBI has been profiteering from the organized trafficking of America's youth is less recognized, but more devastating.

5.  Why is it more devastating?

Answer:  Because the FBI has so much leeway at this time.  No one is reining it in to the extent required.  The FBI and its affiliate agencies have been preying upon America's youth through social media, working hand in glove with organized crime.  And any time the FBI extends a communications device to a young person, this is a virtual guarantee of rape and trafficking.

6.  Why is that the case?

Answer:  If you grant human traffickers 24/7 access to concealed communications with our sons and daughters in the name of "national security," the rape and trafficking are a foregone conclusion.  These crimes have been perpetrated so fiercely by the agencies, and the so-called "profits" are so extreme.  So, there's a practiced predation and a viciousness surrounding this trap.  And young people have no way out.

7.  Can't their parents help them?

Answer:  Do you know how many times and how many ways I have asked for help in forcing the FBI to stop trafficking my sons?

8.  And the FBI and its affiliates have not stopped trafficking them?  Have not stopped assigning assassinations?  Have not stopped assigning "cleaning"?

Answer:  They have not.

9.  Does President Trump know about the crimes that are now being perpetrated against your family, during his term in Office?

Answer:  This is an important question to ask, and I'm glad you're asking it.

10.  What is the answer?

Answer:  I do not believe that President Trump supports the rape and trafficking of my children and I do not believe that he supports the rape and trafficking of America's children as a whole.

11.  So, you're describing an FBI that is out of the control of anyone.

Answer:  Well, the FBI's lawlessness has been known for quite some time.  I think President Trump and FBI Director Kash Patel are attempting to change that equation.

12.  Can it be done?

Answer:  Those who are trafficking my children, and America's children as a whole, should be fired as soon as possible, in my opinion.  And after that, there should be an extensive inquiry about how and why the agency went wrong regarding this area. 

13.  How will the American public feel about an FBI which has profited from the trafficking of America's children, after their personnel have vowed to defend the Constitution against all enemies foreign and domestic?

Answer:  I can tell you exactly how they'll feel, because it's how I feel.  They will feel devastated, as I have felt devastated.  They will feel outraged, as I have felt outraged.  They will feel indignant, as I have felt indignant.  They will feel infuriated, as I have felt infuriated.  And they will feel determined, as I feel determined. 

And as part of all that, we need to ask our elected and appointed officials to insist that this appalling abuse of authority by the FBI and its affiliates changes right away.

14.  You mentioned that the FBI appeared to threaten having rendered your animals ill with a zoonotic illness that affects the heart.  Is that the case?

Answer:  This was the statement of the FBI, so this could be heartworm or something more sophisticated.  Then again, they could assail the health of my puppies in a thousand different ways.  

15.  Can the puppies' health be restored, along with your family members' health and your own?

Answer:  This is certainly within the FBI's capability, so I hope others will insist on our restoration right away.

16.  Have you received FOIA reports or investigative reports as of this time, 5:51 on Tuesday, March 11, 2025?

Answer:  Not as of this time.  No, I have not yet received FOIA reports or investigative reports.

17.  Will you receive them?  Has anyone communicated to you that there is a commitment to provide them to you?

Answer:  I have received no communication that there is a timeline to provide them or a promise to provide them as of yet.  I do believe the Supreme Court would be inclined for me to have them, and if this is the case, I am most grateful to the Honorable Justices for that determination.

18.  A man dropped an Amazon package at your door yesterday, but somehow the Ring video only showed him walking away, not walking toward your door.  Was that Ring video edited by others?

Answer:  Yes, it most certainly appeared to be.

19.  May I ask the intent of his presence on your property?

Answer:  In the photo in which he is walking away, he appears to be wearing a bullet proof vest.  With his cap to complete the picture, he looks like Special Forces personnel sent to my property to file a false witness statement.

20.  And you had a white truck stationed directly outside of your property all day today, didn't you?

Answer:  Yes, I did.

21.  Did you feel that might have been related to the appearance of Special Forces personnel at your door?

Answer:  Clearly, yes.

22.  What lie could he have told?

Answer:  In the past the FBI has suggested ridiculous things like kidnappings, hostages, and serial killings.  The only way the agency could coerce that type of false witness statement at this stage would be from military personnel or contractors.  So, that's how bad the situation has become.

23.  Can you show us the photograph of this so-called Amazon driver walking away from your front door?

Answer:  Absolutely.  Here it is.  


24.  And what is the package he left, please?

Answer:  This one:





25.  And could this "Amazon driver" possibly have seen anything illegal on your property?  A sign of a kidnapping?  Illegal drugs or weapons?  Signs of violence or serial killing?

Answer:  I've been outside today.  I cannot see any signs of any of the horrific events you describe whatsoever.  The house looks normal.  The driveway looks normal.  So any such assertions are completely and entirely fabricated, and I just feel stunned that, after everything I have communicated to the D.A.'s and the local police department, this kind of abuse is still being perpetrated.

26.  Is this actually about certain individuals wanting to appropriate the 8.3 trillion dollars allegedly awarded in your name through the OIG Hotline and the ODNI?  Perhaps individuals within the DoD?

Answer:  That explanation seems all too likely, I'm sorry to say.

27.  Is there any intention to communicate with you fairly and honorably?  Any intention at all?

Answer:  I believe President Trump, Vice President Vance, the Congress, the DOJ, and the Supreme Court desire to communicate with me fairly and openly, yes.

28.  Can they prevail over and above a corrupt FBI and its wayward affiliates?

Answer:  I think there's a possibility.  I'm rooting for them, and I hope they're rooting for my family and me at the same time.

29.  You are currently receiving renewed threats that the Hotshots and the Woodside Fire Protection District could set fire to your property in Portola Valley, CA and that the Falmouth Fire Department could set fire to your property in Woods Hole, MA.  What are your thoughts about this?

Answer:  Outreach from an honorable government representative -- someone agreed upon by the White House, the Congress, and the DOJ -- will clearly be protective against such crimes.

30.  Will you please continue to let us know about the wellbeing of your family members, including your pets, in the coming days?

Answer:  Of course, yes.  This is the only way I have of keeping the spotlight on this highly challenging circumstance, and ensuring that my family has even the slightest amount of safety.

31.  The FBI has appeared to lie about the intent of upcoming trips your husband plans to make.  What do you feel are the odds of his being able to travel without egregious harm?

Answer:  This is unknowable, so I will not be making that assessment.

32.  Please recover your health, and remain safe and secure.

Answer:  Thank you for those kind wishes.

Lane MacWilliams

Sunday, March 9, 2025

No Delivery of Reports on March 10, 2025 or in Previous Days

 OIG Hotline, this is to document that I did not receive reports yesterday, March 10, 2025, nor in the days prior to that date.  There were quite a few FedEx trucks which were traveling on Vista Verde Way yesterday, but I did not receive a FedEx delivery.  I removed my signature authorization for deliveries to be left at the top of my driveway.  Instead, tracked deliveries now need to be signed for by me directly.

If FedEx misreported a delivery to my address in recent days, the company extended false information.  In the event that this occurred, please resend a certified, sealed copy of this mailing to me, together with email notification of its anticipated arrival date.

Thank you for allowing me to document these details for your Office.

Most sincerely,





Lane MacWilliams